Volledig scherm
Gijs Donze in actie in Zaamslag. © Henk van de Voorde

Donze en Kayser overleven matchpoints

ZAAMSLAG - De tennissers Gijs Donze en Coen Kayser wonnen gisteren onder grote publieke belangstelling de 4-finale van het Slagerij John Geelhoedt dubbeltoernooi van TV Zaamslag van Bram Donze en Desiré de Schepper.

Laatstgenoemden wonnen de eerste set met 7-6. In de tweede set kregen Bram Donze en De Schepper bij 6-5 zelfs twee matchpoints, die op de service van Gijs Donze werden weggewerkt. Het duo Donze/Kayser was uiteindelijk in de tweede verlenging met 8-6 de sterkste, waardoor een supertiebreak de beslissing moest brengen. De flow duurde voort, want in de supertiebreak werd het liefst 10-1 voor Donze en Kayser.

,,In de eerste set liep het niet zo bij mij. Ik was de enige die zijn service verloor, waardoor we met 5-2 achter kwamen. Ondanks matchpoints tegen bleven we erin geloven. Ik ging toen bewust wat meer druk zetten met mijn opslag. En natuurlijk gingen we met een mentale voorsprong de supertiebreak in doordat we van zo ver waren teruggekomen”, zei Gijs Donze (22).

Zijn twee jaar oudere broer Bram sloeg bij 8-1 twee dubbele fouten, waardoor de partij als een nachtkaars uitging. ,,Ik was er wel klaar mee. Ben blij dat dit het laatste toernooi was”, zei Bram Donze balend. 

Meteen na de 4-finale moest Coen Kayser, samen met Nathalie de Schepper, ook nog aantreden in de mixed-3-finale tegen het sterke koppel Natascha van Strien/Wesley Raemdonck. Iets te veel van het goede voor de Terneuzenaar: 6-1 6-1. Romy Bonte en Claire van Damme werden nummer één in het dubbel-3. Het offensieve duo Michel van Leuven/Philippe Ysebaert zegevierde in de 5.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement