Pieter Buijs uit Vlissingen scheurde zaterdag zijn kruisband.
Volledig scherm
Pieter Buijs uit Vlissingen scheurde zaterdag zijn kruisband. © Luka de Kruijf

‘Domme pech’ kost basketballer Buijs zijn seizoen

AMSTERDAM - Voor basketballer Pieter Buijs uit Vlissingen is het waarschijnlijk einde seizoen. De 19-jarige speler van Feyenoord en Orange Lions Academy (OLA) scheurde zaterdag in Den Bosch zijn kruisband en moet binnenkort geopereerd worden.

 1. Jarno Mobach debuteert nu pas in Omloop van de Braakman; ‘Eindelijk voor eigen publiek’
  PREMIUM

  Jarno Mobach debuteert nu pas in Omloop van de Braakman; ‘Eindelijk voor eigen publiek’

  PHILIPPINE – Het stond al jarenlang op zijn bucket list, maar door omstandigheden kwam het er nooit van. Vaak paste de Omloop van de Braakman niet in het programma van Jarno Mobach, maar eindelijk is het dan toch zover. De 23-jarige renner uit Philippine zal zondag zijn opwachting maken in de Zeeuws-Vlaamse kasseienklassieker. Hij komt uit voor het gelegenheidsteam District Zuid-West.
 2. Thuisrijder Jarno Mobach is een kei in Zeeuwse kasseienkoers
  PREMIUM

  Thuisrij­der Jarno Mobach is een kei in Zeeuwse kasseien­koers

  PHILIPPINE – Het had weinig gescheeld of Jarno Mobach had haast alle prijzen mee naar huis genomen in de Omloop van de Braakman. De 23-jarige renner moest na een kasseienklassieker van ruim 180 kilometer enkel Roel van Sintmaartensdijk voor zich dulden. Timo de Jong was de tweede Zeeuw op het podium met een derde plaats. Bart Lemmen wist in de slotmanche zijn leidende positie in de Topcompetitie succesvol te verdedigen en pakte daarmee de eindwinst.