Volledig scherm
Kalle van Gemert boekte twee overwinning in de laatste competitiewedstrijd, op de 200 meter vlinder en 200 meter wisselslag. © Sandy Pleyte

Doek valt voor wedstrijdzwemmers van De Zeeuwse Kust

ROOSENDAAL – De rentree van de zwemmers van De Zeeuwse Kust uit Vlissingen op het hoogste niveau van Nederland duurde slechts één seizoen. In de vierde en laatste competitiewedstrijd van het jaar scoorden de Vlissingers 5061,99 punten. Dat leverde de vijftiende plek op in deze ronde én de zestiende plek in de eindstand.

De nummers vijftien tot en met achttien degraderen rechtstreeks naar de A-klasse. De Walcherse equipe, die eerder van 2014 tot 2017 in de hoofdklasse actief was, keert nu weer terug naar de klasse waarin het vorig seizoen kampioen werd.

In Roosendaal kreeg de ploeg van hoofdtrainer Emanuel Solé 24 programmanummers voorgeschoteld. De concurrentie kwam van de zwemmers van hoofdklassers Hieronymus (Roosendaal), De Columbiaan (Voorhout) en MNC Dordrecht (A-klasse). De DZK-zwemmers zwommen de longen uit hun lijf en dat leverde een aantal eerste plaatsen op.

Zo won sterkhouder Kalle van Gemert (senioren) bij de heren met overmacht de 200 meter vlinderslag in 2.12,08. Op de 200 meter wisselslag was hij in 2.11,91 eveneens de snelste. Sigsten Jonkman (junioren 2) zegevierde op de 100 meter schoolslag (1.19,66).

Bij de vrouwen won Babet de Voogd (senioren 2) de 200 meter rugslag in een goede tijd van 2.23,60. Bo Peters (junioren 1) zwom naar de winst op de 100 meter vrije slag: 1.11,51.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement