Volledig scherm
Denise Betsema op weg naar de winst in de Vestingcross. © Roeland van Vliet

Denise Betsema neemt zege nummer 13 mee uit Hulst

HULST - Denise Betsema won zondag de vrouwenwedstrijd van de Vestingcross. Daarmee sloeg de veldrijdster uit Texel een dubbelslag, want zaterdag had ze ook al de Noordzeecross in Middelkerke gewonnen.

Annemarie Worst was de eerste koploopster in Hulst, maar kon ook niet op tegen de bloedvorm van Betsema. Worst werd tweede en Inge van der Heijden completeerde het volledig Nederlandse podium in Hulst.  De Amerikaanse Katie Compton was op de vierde plaats de eerste buitenlandse renster.

Voor Betsema was het de dertiende overwinning van het seizoen. Dat zijn er twee meer dan de elf van wereldkampioene Sanne Cant die in Hulst een offday had en buiten de top 10 bleef.

Betsema won in Hulst op de adrenaline van zaterdag. In Middelkerke won ze toen voor het eerst in haar carrière een Super Prestige-wedstrijd won. ,,Aan het begin van het seizoen droomde ik van een zege in deze reeks’’, vertelde ze na afloop bij wielerflits.nl. ,,Dus het is mooi dat ik de afsluitende wedstrijd heb gewonnen.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. TOP en Swift werken toe naar apotheose

    TOP en Swift werken toe naar apotheose

    VLISSINGEN - De korfballers van TOP revancheerden zich zaterdag overtuigend na de zeperd tegen Avanti. In Amsterdam spoelde de ploeg van coach Kees-Jan Oppe de nasmaak van de nederlaag met klinkende cijfers (10-21) weg. De Arnemuidenaren hebben daarmee de beste papieren om te promoveren naar de ereklasse, het hoogste niveau van het veldkorfbal. Meer dan waarschijnlijk zal Swift de plek van TOP innemen. De Middelburgers wonnen thuis van Valto en staan daarmee met anderhalf been in de hoofdklasse.