Volledig scherm
Roy Pieters won het NK, titelverdediger Hans Dekkers (rechts) werd derde. © Arwin Willemsen

Dekkers voor de derde keer op rij op NK-podium

PHILIPPINE - Roy Pieters is zaterdag in Philippine Nederlands kampioen geworden bij de elite zonder contract. De 29-jarige Noord-Hollander is de opvolger van Hans Dekkers uit IJzendijke, die in de sprint zijn meerdere moest erkennen in Pieters. Achter Jeff Vermeulen eindigde de Zeeuws-Vlaming nog wel als derde.

Negen renners kozen na twintig van de 166 kilometer het hazenpad. Zij hadden een maximale voorsprong van iets meer dan twee minuten. Op 35 kilometer van de finish werd het negental in de kraag gevat door het peloton.

Dat was voor Dekkers het sein om zijn benen eens te testen. De Zeeuws-Vlaming, die in 2016 ook al eens derde werd op het NK, kreeg Stefan Wolffenbuttel met zich mee. De poging van het duo was geen lang leven beschoren. Na luttele kilometers werden ze weer opgeslokt door de meute.

Het bleef daarna onrustig in het peloton, maar niemand slaagde er meer in om weg te rijden. In de sprint rekende Pieters af met de rest. De renner uit Haarlem, meervoudig Nederlands kampioen op de baan, is de broer van wielrenster Amy Pieters en zoon van oud-renner Peter Pieters.

Kramer en Nuis

Ook schaatser Sven Kramer stond aan de start in Philippine. Ver achter winnaar Pieters kwam de viervoudig olympisch kampioen als 61ste over de finish. Kjeld Nuis stond ook op de startlijst, maar verscheen niet meer aan het vertrek.

Volledig scherm
Sven Kramer reed ook mee in Philippine. © Arwin Willemsen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement