Volledig scherm
© Joop van den Oudenhoven

Debutant Van Ee meteen serieuze kanshebber op NK libre

KAMPERLAND - Met biljarter Peter van Ee heeft Zeeland komend weekeinde een debutant op het Nederlands kampioenschap libre. Hij debuteert op 68-jarige leeftijd.

Van Ee biljartte in een vorig leven in een wilde bond op Zeeuws-Vlaanderen in ‘t Bierwinkeltje. De toenmalige directeur van de Rabobank in Oostburg sloeg echter zijn vleugels uit en verliet de provincie na reorganisaties en de sluiting van het kantoor in Oostburg. Hij vervulde functies in Limburg, Eindhoven en Den Bosch en keerde in 2016 terug in Zeeland. 

Niet in Nieuwvliet, waar hij oorspronkelijk vandaan komt, maar in Kamperland. Van Ee: ,,Na mijn pensionering kroop het bloed waar het niet gaan. Mijn vrouw en ik wilden bij de kinderen in de buurt zijn, die in Kats en Goes wonen. We hebben toen een huis gekocht op Noord-Beveland. Ik wilde toen ook graag weer mijn oude liefde, het biljarten, oppakken en zocht een serieuze club in de buurt.‘’ 

Van Ee koos niet de eerste de beste vereniging. ,,Wissenkerke had wel een club, maar had moeite het hoofd boven water te houden. Ik wilde een club waar potentieel was en waar ik wat kon leren. Dat werd ALM in Goes. Ik speel daar inmiddels in een C1-libreteam in de competitie en neem sinds 2016 deel aan kampioenschappen.‘’ 

De biljarter kent een goed jaar. ,,Dit seizoen werd ik tweede in het district, maar won ik het gewestelijk kampioenschap met promotie naar de eerste klasse volgend seizoen.” Van Ee komt daardoor als tweede het NK binnen en is een serieuze kanshebber voor de titel.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. TOP en Swift werken toe naar apotheose

    TOP en Swift werken toe naar apotheose

    VLISSINGEN - De korfballers van TOP revancheerden zich zaterdag overtuigend na de zeperd tegen Avanti. In Amsterdam spoelde de ploeg van coach Kees-Jan Oppe de nasmaak van de nederlaag met klinkende cijfers (10-21) weg. De Arnemuidenaren hebben daarmee de beste papieren om te promoveren naar de ereklasse, het hoogste niveau van het veldkorfbal. Meer dan waarschijnlijk zal Swift de plek van TOP innemen. De Middelburgers wonnen thuis van Valto en staan daarmee met anderhalf been in de hoofdklasse.