Volledig scherm
Tovaal (rood-blauw) lijkt geen kans meer te maken in de Cup Poule. © Johan Van Der Heijden

De ziekenboeg van Tovaal zit te vol om mee te kunnen doen om de prijzen

GOES - De rugbyers van Tovaal doen dit seizoen niet mee om de titel in de Cup Poule van de tweede klasse. De Goesenaren bereikten de eindstrijd vrij eenvoudig, maar inmiddels is de selectie van trainer Brian Hendry door blessures dusdanig uitgedund, dat er geen enkele kans is om mee te doen in de strijd om de titel. Op eigen veld verloor Tovaal zondag kansloos met 19-48 van Octopus, dat onder Tovaal eindigde in de reguliere competitie.

De ziekenboeg van Tovaal zit overvol en trainer Hendry moest zelfs een beroep doen op de veteranen Jan-Joost Wiebrens, Sjoerd van Benthem en Piet Blankenburgh om een volwaardig team op de been te brengen. Dat team was niet opgewassen tegen het gedegen Octopus, dat binnen twintig minuten zonder veel krachtsinspanning op een 0-21- voorsprong kwam. Onder aanvoering van Thijke Mulder kwam de thuisclub via try’s van Jan Otte en Mees Wedding en een conversion van Jordan Paterson weliswaar terug tot 12-21, maar van een wederopstanding was geen sprake. 

Nog voor rust vergrootte Octopus de marge tot 12-31 en de hoop dat Tovaal in de tweede helft met de wind in de rug orde op zaken zou stellen, verdween al snel. Octopus liep uit naar 12-43. Vlak voor tijd drukte de snelle Jordan Paterson nog een try, die door Thijke Mulder werd geconverteerd, maar de gasten bepaalden de eindstand vervolgens op 19-49.