Volledig scherm
Goes speelt volgend seizoen in de hoofdklasse van het zondagvoetbal © Mitchell Minnaard

De Vlieger en Schalkwijk loodsen Goes naar hoofdklasse

VIDEOLEIDEN - Goes is vanaf komend seizoen weer hoofdklasser. Een 2-4-zege tegen FC Boshuizen volstond maandagmiddag voor promotie van de Bevelandse zondagclub. Remon de Vlieger en Steve Schalkwijk waren met twee goals de gevierde mannen.

Toch was het na een klein halfuur spelen nog even schrikken voor de equipe van trainer John Karelse. Goes was tot de 29ste minuut nog niet echt in de problemen gekomen, maar kreeg na een hoekschop wel de 1-0 om de oren. Bart-Jan Neuteboom knikte de bal bij de eerste paal in de bovenhoek.

Die achterstand werd echter nog voor de rust omgebogen naar een voorsprong. Steve Schalkwijk bracht de bezoekers met alweer zijn achtste goal in de vijf nacompetitieduels langszij in de 35ste minuut en drie minuten later krulde Remon de Vlieger de bal in de linkerhoek: 1-2.

Boshuizen kwam een klein kwartier na rust weer langszij via Mehmet Güngör, die de bal van dichtbij in de dak van het doel schoot, maar het was opnieuw De Vlieger die opstond bij een gelijke stand. De middenvelder krulde de bal van zo'n twintig meter in de linkerhoek: 2-3.

Het slotakkoord was voor Schalkwijk. Na enkele wisselingen vormde hij met Ray Kroon de voorhoede van Goes, dat de voorsprong verdedigde. Na wat missers nam hij in de 91ste minuut afscheid met zijn negende (!) goal in de nacompetitie. De gele kaart die de aanvaller (volgend seizoen VC Vlissingen) kreeg na het uittrekken van het shirt nam hij voor lief.

Door de overwinning in Leiden, die volgde op de 7-0-overwinning tegen Nieuw Buinen, is Goes poulewinnaar en vanaf volgend seizoen hoofdklasser. FC Boshuizen - dat door een rode kaart voor Sean Armitage in de negentigste minuut met tien man eindigde - krijgt mogelijk nog een herkansing. Als Jong Achilles'29 (gedegradeerd uit de derde divisie) uit de voetbalpiramide stapt, spelen de nummers twee van de finalepoules nog om een plaats in de hoofdklasse.

Lees in de papieren PZC van dinsdag, digitaal of via Blendle meer over de promotie van Goes.

KARAKTERISTIEK

FC Boshuizen-Goes 2-4 (1-2). 29. Bart-Jan Neuteboom 1-0, 35. Steve Schalkwijk 1-1, 38. Remon de Vlieger 1-2, 58. Mehmet Güngör 2-2, 62. Remon de Vlieger 2-3, 90+1. Steve Schalkwijk. Scheidsrechter: Y. Horst (Eindhoven). Gele kaart: Remon de Vlieger (Goes). Rode kaart: 90. Sean Armitage (FC Boshuizen). Aantal toeschouwers: 500.

Goes: Dennis Uyl; Jelle Klap, Sherief Tawfik, Teun Rentmeester, Klaas van Hecke; Mart de Kroo (64. Maarten van Rosevelt), Ruben Hollemans, Remon de Vlieger; Erwin Franse (59. Ray Kroon), Steve Schalkwijk, Francis Kabwe Manengela (59. Jop Dekker).

  1. Van der Lijke en Minnaard vochten tegen de bierkaai
    PREMIUM

    Van der Lijke en Minnaard vochten tegen de bierkaai

    BERG EN TERBLIJT - Ruim 200 kilometer reden ze zondag in de aanval tijdens de Amstel Gold Race. In de schaduw van alleskunner Mathieu van der Poel zorgden Marco Minnaard en Nick van der Lijke voor een unieke situatie met twee Zeeuwen in de vroege vlucht. ,,Het was bijzonder om in zo’n grote wedstrijd in eigen land met zijn tweeën voorop te rijden’’, klink het in koor. Het geeft ze bovendien vertrouwen voor de komende wedstrijden, zoals de Waalse Pijl van woensdag.