Sander Pleijte (midden) tijdens zijn werk als tennisleraar.
Volledig scherm
PREMIUM
Sander Pleijte (midden) tijdens zijn werk als tennisleraar. © Johan Van Der Heijden

De tennisjeugd heeft de toekomst op Noord-Beveland

KAMPERLAND - Tennis leeft op Noord-Beveland, met name bij de jeugd. De bondsverenigingen SV Slagvast uit Kamperland en LTC Noord-Beveland uit Kortgene zijn goed voor tachtig jeugdleden. Tel daarbij de twintig jongens en meisjes van de recreatieve tennisclub TV Colijnsplaat op en het totaal in Noord-Beveland komt uit op 100 jeugdleden.

,,Binnen hemelsbreed zo’n zes kilometer hebben we een groot aantal jeugdleden. Over het tennis in Zeeland hoor je vaak negatieve geluiden vanwege het dalende aantal leden, vooral bij de jeugd. Daar herkennen wij ons dus niet in. Ik heb in ieder geval nooit meegemaakt dat het aantal leerlingen afnam”, vertelt de 29-jarige tennisleraar Sander Pleijte. 

Hij toont een grafiek met de leeftijdsopbouw van de 125 leden van SV Slagvast. Opvallend is dat de groep onder de twaalf jaar veruit het grootst is. Minder verrassend is het forse aantal ‘grijze leden’. ,,We missen de groep tussen de achttien en 35 jaar. Dat komt omdat veel tennissers afhaken als ze gaan studeren.”