Volledig scherm
Na twee afgelaste wedstrijden ging de zeezwemtocht tussen Dishoek en Zoutelande woensdagavond wel door. © Ruben Oreel

De Rijcke is sterkste vrouw tijdens ‘eerste’ zeezwemtocht

ZOUTELANDE - Nadat de eerste twee zeezwemtochten vanwege de slechte weersomstandigheden werden afgelast, konden de deelnemers woensdagavond wél het water in. Ook nu was het weer niet geweldig, maar kon de 4,5 kilometer lange tocht van Dishoek naar Zoutelande wel worden voltooid. Bij de mannen won Klaas van Beek uit IJmuiden, Simone de Rijcke was de snelste bij de vrouwen.

De zwemster uit Hulst finishte in een tijd van 39 minuten en acht seconden. De Rijcke bleef Amy van Lier uit Kaatsheuvel (41.44 minuten) bijna drie minuten voor. De derde plaats was voor Marije Dinkelberg uit Rozenburg, die een tijd realiseerde van 42.48 minuten. De Rijcke was met haar tijd sneller dan meerdere mannen, al bleef de top drie haar wel voor. Van Beek won in 38.41 minuten, na een felle strijd met Timo Dinkelberg. De zwemmer uit Rozenburg moest Van Beek net voor laten gaan; het verschil was slechts één seconde. Rinke Hiel uit Clinge kwam zeven seconden na Dinkelberg als derde binnen.

Volledig scherm
Simone de Rijcke. © Peter Nicolai

Bij de jongens junioren won Sander Provoost uit Axel, in een tijd van 41.17 minuten. Hij bleef Sem Bonte uit Burgh-Haamstede (41.19 minuten) en nummer drie Pieter Nuijten uit Hulst (50.38) voor. Shanna Joppe uit Scherpenisse was de snelste bij de meisjes junioren, in een tijd van 46.30 minuten. De tweede plaats ging naar Fleur de Ridder uit Zuiddorpe (46.35), Maud Ruitenbeek uit Middelburg werd derde in 49.36 minuten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement