Volledig scherm
Marieke de Pundert © Lucien Roelandt

De Paardebloem eist hoofdrol op

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - De dressuuramazones van de ruiterclub De Paardebloem eisten in Nieuw- en Sint Joosland in de klasse Z de hoofdrol op. In de eerste proef stuurde Marieke de Pundert (Goes) de ruin Haliëgo naar de overwinning op. In de tweede proef was Evelien Schouten (Wemeldinge) met de ruin Don Dilano de beste.

Marieke de Pundert liep, met in het appuyeren met correcte en gelijkmatige buiging en fraai kruisende benen van de ene naar de andere zijde van de arena van het hippisch sportcentrum De Kroo glijdende Diëgo-zoon, met 66,67 procent naar de overwinning.

,,Haliëgo is een fijn paard om mee te werken. Leergierig, heeft drie goede basisgangen en kan super bewegen'', vertelde Marieke de Pundert. ,,Ik heb hem twee jaar geleden als vierjarige gekocht. Vorig jaar in M1 gestart en dit was zijn eerste wedstrijd in Z1. Liep met gemak door de proef. In de zijgangen scoorden we zelfs achten. Ik ben tevreden. Maar het kan nog beter. Hij is nog jong. Een kwestie van kilometers maken.''

In de eerste proef eindigde Evelien Schouten op een teleurstellen achtste plaats (60,14). In de herkansing stuurde ze de mooi bergopwaarts fraaie galopwissels springende Dreamcatcher-zoon naar de zege (65,88).

,,In de eerste proef had ik het niet goed voor elkaar. En dat is het probleem met Dilano, dan doet hij het ook niet. Dan loopt hij ook maar een proef met allemaal zesjes.'', heeft Evelien Schouten hiervoor als verklaring. ,,In de tweede proef had ik mijn paard er goed aanstaan. Kwam de druk bij Dilano weer vanuit de achterhand, kon ik er fijn aan rijden en liep hij een proef met zevens en achten. Dus het zit er echt wel in, maar het moet meer bevestigd worden.''

Miltenburg

Samantha Miltenburg eindigde in beide proeven, met de faaie uitgestrekte gangen door de piste dravende ruin Final, als tweede. Een plaats waar de amazone uit Ritthem best mee kon leven. ,,Ik heb Final een jaartje thuis gehouden. We hadden moeite met het springen van de galopwissels. Dat jaartje rust heeft ons kennelijk goed gedaan. Nu snappen we het allebei'', verteld Samantha. ,,In de eerste proef was Final wel wat scherp. Ook wat gespannen en in de galop wat heet. Ging hij in wissels ook wat jolig doen en dat koste punten.'' ,,In de tweede proef was de frisheid bij Final er een beetje af'' vervolgt ze. ,,Was hij meer op mij gefocust en heel fijn te rijden. Dit was pas onze derde wedstrijd op Z2 niveau. Ik ben tevreden.''

In de de klasse L stuurde Esther van Dommelen (Vlissingen), met de vosmerrie Lotte, in de eerste proef met de hoogste eer strijken (64,66). In de tweede proef stuurde Yvette Jobse uit Arnemuiden de ontketende merrie Troela Bella K naar een overtuigende overwinng (67.33).

Uitslagen

Dressuur De Kroo. Paarden klasse Z1&Z2:1. Marieke de Pundert, Haliëgo (Paardebloem) 227; 2. Samantha Miltenburg, Final (Walcheren) 220; 3. Tessa Wildenbeest, San Fransisco (Weelr.) 215,5.

M1&M2: 1. Jeff Heijstek, Idaylanda (RV Argonaut 207; 2. Celine Lauwers, Kapriool D'Emma (PSV Wst-Zws-Vla.) 189; 3. Amy Denayere, Elvis (Walcheren) 185,5.

L1&L2: 1. Esther van Dommelen, Lotte (Sé-Ros) 194,5; 2. Maxime van Tatenhove, Hestia Dancer, (Veerse R.) 194; 3. Simone Janse, OHS Ricksen (Sé-Ros) 189.

B: 1. Sophie Schoneman, June's Joy (Schouwse R.) 196,5; 2. Suzanne van Leeuwsen, Contendro's Contessa (Veerse R.) 193,5; 3. Quinty van Tatenhove, Reighn Beau (Veerse R.) 189,5.

Pony's klasseat. D: 1. Tessa Kole. Mysterious Golden Bink Weelr.) 68,077%.

M2 cat. D: 1. Anouchka Marinissen, Minouche (Sé-Ros) 190.

L1 cat. D: 1. Sakira Rijk, Happiness BB (Weelr.) 197,5.

Tweede proef.

Paarden klasse Z1&Z2: 1. Evelien Schouten, Don Dilano (Paardebloem) 224; 2. Samantha Miltenburg, Final, 221,5 ; 3. Suzanne Kleijwegt, Finnländerin KS (Weelr.) 219,5.

M1&M2: 1. Jeff Heijstek, Idaylanda212; 2. Cindy Rijk, Elenor (Weelr.) 196,5; 3. Celine Lauwers, Kapriool D'Emma, 195,5.

L1&L2: 1. Yvette Jobse, Troela Bella K (Walcheren) 202; 2. Maxime van Tatenhove, Hestia Dancer, 198; 3. Simone Janse, OHS Ricksen, 192,5.

B: 1. Quinty van Tatenhove, Reighn Beau, 213,5; 2. Dsam Reidel, Bevelander's Jackie (Schouwse R.) 197,5; 3. Suzanne van Leeuwen, Contendro's Contessa, 197.

Pony's klasse Z2 cat. D: 1. Tessa Kole, Mysterious Golden Bink, 64,634%.

M2 cat. D: 1. Anouchka Marinissen, Minouche, 189,5.

L1 cat. D: 1. Frederique Verschueren, Mutsaards Bibilica (Honter.) 204,5.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement