Volledig scherm
PREMIUM
Thijs de Lange in actie tijdens het WK voor studenten. © Marleen Stoel

De Lange genoot van heet WK

VLISSINGEN - Zoveel kansen krijg je als wielrenner niet om een wereldkampioenschap te rijden en dus genoot Thijs de Lange vorige week volop tijdens het WK wielrennen voor studenten. In het snikhete Braga reed de uit Kattendijke afkomstige coureur (23) zich bovendien ook nog eens op het podium. ,,Het was een superervaring”, zegt hij.

De Lange wist in eerste instantie helemaal niet dat er zoiets bestond als een WK wielrennen voor studenten, dat om de twee jaar gehouden wordt en in 2020 in Nijmegen plaatsvindt. Toen een vriend hem er dit voorjaar op attendeerde, werd de student Earth Surface and Water aan de Universiteit van Utrecht enthousiast.

Behalve dat je student moest zijn, waren de enige andere eisen om aan het WK wielrennen voor studenten mee te mogen doen dat je actief moest zijn op eliteniveau en niet ouder dan 25 jaar mocht zijn. Daar voldeed De Lange allemaal aan, waarop hij zich aanmeldde bij de wielerbond KNWU. De Lange werd nog enthousiaster toen hij het parkoers in Portugal eenmaal onder ogen kreeg. Er zou veel geklommen moeten worden en dat ligt de renner van het continentale Metec-TKH wel.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement