Timo de Jong in het shirt van VolkerWessels-Merckx.
Volledig scherm
PREMIUM
Timo de Jong in het shirt van VolkerWessels-Merckx. © Eigen foto

De Jong snakt naar de koers, maar blijft ook realistisch

GOES - Timo de Jong zag het helemaal zitten. Bij VolkerWessels-Merckx had hij vorig jaar helemaal zijn draai gevonden. Samen met de ploeg zou hij dit seizoen terugkeren naar het continentale niveau. Het coronavirus gooide echter roet in het eten. ,,Ik heb welgeteld twee wedstrijden kunnen rijden. Of er dit jaar nog een vervolg komt? Dat is nog maar zeer de vraag”, is De Jong realistisch.

Hij keek reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen. Na een leerzaam jaar op clubniveau zou De Jong met zijn ploeg VolkerWessels-Merckx terugkeren op continentaal niveau en een mooi programma van UCI-wedstrijden tussen de profs kunnen betwisten. ,,Bovendien had ik een goede winter achter de rug”, vult De Jong aan. ,,Evenals andere jaren ben ik een keer met de ploeg en een keer op eigen houtje op trainingskamp gegaan. Dat is allemaal vlekkeloos verlopen, dus ik was er klaar voor.”

 1. BC Vlissingen na één seizoen terug in eerste divisie

  BC Vlissingen na één seizoen terug in eerste divisie

  VLISSINGEN - De basketballers van BC Vlissingen zijn gepromoveerd naar de eerste divisie. Het team van coach Benjamin Steenbeek stond bij het afbreken van de competitie vanwege het coronavirus op de eerste plaats. Omdat er nog vijf wedstrijden te spelen waren, wees de NBB geen kampioenen aan en was er veel onduidelijkheid over de promotie en de degradatie. Door de eerste divisies uit te breiden van twaalf naar veertien teams, kwam er extra ruimte om te promoveren.
 2. ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’
  PREMIUM

  ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’

  PHAN RANG-THÁP CHÀM - Davy Scheffers is nog één van de weinige toeristen in Vietnam. De 28-jarige Zierikzeeënaar reisde eind januari naar surfhotspot Phan Rang-Tháp Chàm, waar hij twee maanden dacht te gaan trainen. Nu zit hij er nog steeds. ,,Ik heb onlangs mijn visum maar verlengd tot augustus”, vertelt hij vanuit zijn appartement. ,,Er gaan nog steeds geen vluchten naar Europa. Kans op repatriëring zie ik voorlopig niet.”