Volledig scherm
Jean Paul de Bruijn © Stefan Osnaburg

De Bruijn verzacht pijn van uitschakeling op NK

BERLICUM - Met zijn laatste optreden op de Masters, het officiële Nederlands Kampioenschap driebanden, nam Jean Paul de Bruijn toch nog eervol afscheid. De Hulstenaar versloeg de al voor de achtste finales geplaatste Raymund Swertz met overtuigende cijfers: 40-24 in 22 beurten. 

De winstpartij en zijn algemeen gemiddelde van 1.396, het hoogste in de poule van allemaal, bracht hem zelfs nog op de derde plaats. Zijn eerdere kwelgeest Thérèse Klompenhouwer werd hierdoor, en door haar nederlaag tegen Dave Christiani, naar de vierde plaats verwezen en eveneens uitgeschakeld. 

Het was voor De Bruijn het slechtste resultaat op de Masters sinds 2010, toen hij in Nijverdal zeventiende werd. Sindsdien scoorde De Bruijn met een zevende, vier vijfde plaatsen een tweede en eerste plaats (2013) mooie resultaten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’
    PREMIUM

    Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’

    Op vrijdag 19 juli wordt op een heuvelachtig circuit in Paul de zesde editie van La Course gereden. De vrouwen rijden over hetzelfde parcours dat de mannen later die dag in de individuele tijdrit afleggen. De vrouwen doen de ronde vijf keer, zodat de totale afstand 120 kilometer bedraagt. In de jaren tachtig hadden de vrouwen hun eigen Tour de France, drie weken lang. Heleen Hage uit Sint Maartensdijk legde bij de eerste editie in 1984 beslag op de tweede plaats en koestert nog altijd de goede herinneringen.