Volledig scherm
Team Dallinga.com met Jean Paul de Bruijn, Peter de Backer, Berry Dallinga en Steven van Acker (vlnr). © Joop van den Oudenhoven

De Bruijn haalt de winst binnen voor Dallinga.com

SLUISKIL - De driebanders van eredivisionist Dallinga.com leverden zondag tegen Dekker Keukens, vorige week nog glorieus winnaar, een puike prestatie af. Ze wonnen met 6-2. ‘s Lands Welvaren ging, zoals verwacht, onderuit bij titelkandidaat SIS Schoonmaak. In de eerste divisie wonnen Pearle Opticiens en ‘s Lands Welvaren 2 en verloor Treva Theory Cues.

Eredivisie.

Dallinga.com-Dekker Keukens 6-2: Al voor de pauze tekende zich het ferme resultaat af na een fraaie overwinning van Peter de Backer op oud-ploeggenoot Gerwin Valentijn. De Brabander kwam geen moment in zijn spel, maar kreeg daarvoor ook geen kans van de sterk spelende De Backer. Het werd 40-29 in 27 beurten. Berry Dallinga won op de andere tafel na een goede wedstrijd met overtuiging van Paul Bruijstens: 40-32 in 39. 

Na de pauze zette Jean Paul de Bruijn de kroon op het werk. Een vreemde partij, waarin de Hulstenaar twee keer uitpakte met een grote serie en voor het overige te vaak kansen liet liggen, trok hij met 40-21 (26) naar zich toe. Steven van Acker miste het gevoel en ging kansloos ten onder tegen zijn teamgenoot in de Belgische competitie, Henk Blauwblomme. Het werd 22-40 in 30.

SIS Schoonmaak-‘s Lands Welvaren 1 AVH/VSS 7-1: Manhaftig verzet leverde de bezoekers alleen respect van de tegenstanders en hun aanhang op, maar ze gingen zonder punten huiswaarts. Voor de thee vocht Marcel Hopmans als een leeuw tegen Jeffrey Jorissen, maar hij kwam tekort: 40-34 in 29 beurten. Invaller Vic Herreweghe overkwam hetzelfde. Hij kon het Martien van der Spoel niet lastig genoeg maken, 40-32 in 34. 

Na de pauze stelde Ronny Brants alles in het werk om Raimond Burgman het leven zuur te maken, maar het baatte niet ondanks een moyenne van 1.476. Hij verloor in 21 beurten met 40-31. Dirk Weeremans dwong respect af door één van ‘s werelds beste driebanders, Eddy Merckx, een gelijkspel af te dwingen. Na 25 beurten mocht het moyenne van 1.600 er zijn.

Eerste divisie. 

Poule 1. 

Treva Theory Cues-Post Luchtkanalen 2-6: Patrick Kesteloot kreeg een gevoelig pak slaag van zijn voorganger bij Treva, Leslie van Neyen. Het duel eindigde in 25-40 na 30 beurten, mede dankzij een serie van 11. Allan Jensen speelde een moeizame partij tegen Ronny Daniëls en ging met 33-40 onderuit na liefst 52 beurten. Op de borden drie en vier werd gelijkgespeeld. Patrick Vasseur deed dat in 33 beurten tegen Marc Celen en Luc Peeters in 34 tegen Erwin Hens.

Poule 2. 

Arbo Industries-Pearle Optiens 2-6: De enige nederlaag voor de Sasse ploeg kwam op naam van Jens van Dam. Hij begon ijzersterk met 18 uit 9 beurten, maar noteerde daarna 6 nullen. In diezelfde tijd scoorde tegenstander Emilio Sciacca 10 punten. Daarna trok hij door naar 40-31. Pascal Claus was met twee punten verschil net de betere van Randy Loenen. Jeffrey de Witte herstelde zich knap van zijn nederlaag vorige week en won met 22-35 in 33 van Nick Loenen. Piet Rodts zette zijn goede reeks voort met winst op Richard Kramer: 21-35 in 32.

‘s Lands Welvaren 2 AVH/VSS-Kippenpan.nl 6-2: Belangrijke punten voor de thuisploeg tegen een team dat opnieuw tegen degradatie gaat vechten. Rudy Persyn nam al direct het heft in handen in zijn partij tegen Ton de Hoon en stond dat via 27-14 niet meer af. Het werd 35-25 in 36. Raymond Nicodem bekroonde zijn debuut in Bevelandse dienst met een nuttige zege op Bryan van Genechten. Tom Persyn moest na een spannend duel de punten laten aan Frank de Groof (38-40 in 33) en Vic Herreweghe versloeg Danny Geysen met 40-38 in 51.

Tweede divisie. 

Treva Theory Cues-Stolting Advocatuur/De Laan 4-4: De Goese formatie hield gelijke tred met de promovendus. Patrick van Houdenhoven stal de show met een knappe winst in 28 beurten (30-12 met 1.071 gemiddeld). Onur Can bleef ook ongeslagen. Ronald van Geyt en Raymond Peeters gingen hard onderuit.

Teletronika-Polka Print 3-5: Het was krap, maar de eerste winst was binnen voor de thuisploeg. Met Marc van der Spiegel als opvolger voor Koen Saver heeft de thuisploeg een stevige aanwinst in handen. Hij won met 1.363 gemiddeld. Dirk Vlerick was ook goed op dreef en won met precies 1.000. Meerten Dallinga hielp zijn team met een remise aan de overwinning. Cees Wissel is nog zoekende naar de juiste vorm.

Topteamcompetitie eredivisie.

 ‘s Lands Welvaren/Reedijk-De Picardie 0-6 en 2-4: Een verwachte en kansloze nederlaag tegen de nummer twee van vorig seizoen, die duidelijk een maatje te groot was. Ondanks het dappere verzet van de thuisploeg waren de uitslagen niet hoopgevend voor de toekomst. Het ontbreken van Peter de Bree werd stevig gevoeld, al was het de vraag of zijn meespelen veel had veranderd. 

Johan Devos en Danny Walhout verloren hun beide wedstrijden, al was laatstgenoemde dicht bij één overwinning toen hij een punt voor de finish miste en Van Bochem dankbaar profiteerde. Alleen Robert van Stevendaal wist één van zijn partijen te winnen en dat was tegen een topper als Jos Bongers een aangename verrassing.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement