De Belg Eli Iserbyt heerst in Vestingcross op z’n Van der Poels

VIDEOHULST - De Belg Eli Iserbyt heeft zondag de vierde editie van de Vestingcross gewonnen. Hij is de opvolger van de afwezige Mathieu van der Poel.

Nu de wereldkampioen er niet was, was er een open strijd in Hulst. Iserbyt, die zijn tiende seizoenszege boekte, had de beste benen. Soms was het balanceren op het glibberige parkoers, maar hij bleef overeind.

Eli Iserbyt.
Volledig scherm
Eli Iserbyt. © BELGA

Thomas Pidcock, de Engelse nummer twee van het WK, en Toon Aerts, de Belgische winnaar van de wereldbeker, lagen na de eerste schermutselingen al snel tweede en derde. Ze kregen het gat nimmer gedicht. Sterker nog, Iserbyt breidde zijn voorsprong alleen maar uit, op z’n Van der Poels.

Beste Nederlander was Lars van der Haar op de vierde plaats. Hij schudde op het laatste moment Belgisch kampioen Laurens Sweeck af.

De mannenwedstrijd was het slot van de stormachtige Vestingcross. Al te grote incidenten bleven uit. Windstoten van dik 80 km/u zorgden voor een flinke boomtak op het parkoers en gevaarlijk zwiepende supportersvlaggen. Eén deelneemster werd daardoor geraakt en kwam ten val.