Volledig scherm
Jo-Annes de Bat debuteerde dit jaar in de Kustmarathon. © Johan Van Der Heijden

De Bat reikt eerste exemplaar Kustmarathonboek 2019 uit na HobbeldeBobbelloop

ZOUTELANDE - Na afloop van de HobbeldeBobbelloop, die zaterdag voor de 19de keer wordt gehouden in Zoutelande, zal het eerste exemplaar van het Kustmarathonboek 2019 worden uitgereikt. Dat zal om 16.30 uur  gebeuren door gedeputeerde Jo-Annes de Bat, die dit jaar zelf debuteerde in de Kustmarathon. Aan wie hij het eerste exemplaar uitreikt, dat is nog een verrassing.

De Hobbeldebobbelloop is vijftien jaar lang georganiseerd door Kustmarathon Zeeland, maar sinds 2016 is de organisatie in handen van atletiekvereniging Dynamica. Het parkoers van 11 kilometer loopt door duin, bos en strand en telt 17 beklimmingen, dan wel overgangen, waardoor het als behoorlijk zwaar bekend staat.

Sinds 2017 is er ook een korte afstand van 5,8 kilometer. Vorig jaar deden er in totaal ruim 300 hardlopers en zo’n 100 wandelaars mee in Zoutelande. De start van de wandelaars is om 13.00 uur en van de hardlopers om 14.30 uur. Start en finish zijn in de Langstraat van Zoutelande.

  1. Voormalig Brits tennistalent hervindt spelplezier in Zeeland
    PREMIUM

    Voormalig Brits tennista­lent hervindt spelple­zier in Zeeland

    TERNEUZEN – Helen Rabot (25) en Kelsey van den Hemel (17) trainen iedere week in Racketcentrum Terneuzen en onlangs wonnen ze op hun sloffen het Dullaert Dubbel toernooi. Op zich allemaal niet zo bijzonder, ware het niet dat de Engelse Rabot op haar veertiende tot de top van Engeland behoorde. Zo speelde ze bijvoorbeeld tegen de huidige Britse proftennissters Katie Boulter, Harriet Dart en Katy Dunne, bekende namen uit het Britse Fed Cup team. Rabot pakte in oktober het racket weer ter hand. In Hulst speelde ze haar eerste wedstrijden sinds zes jaar.