Volledig scherm
© Joop van den Oudenhoven

De Backer en Van Acker houden het hoofd koel voor driebanders Dallinga

VLISSINGEN - Met een onverwachte zege op A1 Biljarts (6-2)handhaafden de driebanders van Dallinga.com zich bovenin in de eredivisie. ‘s Lands Welvaren verloor ongelukkig bij Dekker Keukens (5-3). Het tweede team kreeg klappen in Oosterhout en Treva in eigen huis. Pearle Opticiens telt na een benauwde overwinning nog mee in de eerste divisie.

Eredivisie

Dallinga.com - A1 Biljarts 6-2: Al in de pauze bij een stand van 2-2 dacht Meerten Dallinga hardop, ,,Jammer dat Raymond (Ceulemans) niet kon winnen, anders waren we een stuk geruster aan de tweede helft begonnen. Nu ligt de druk bij Peter de Backer en Steven van Acker.‘’ Die konden daar prima mee omgaan, want De Backer hield Christian Rudolph overtuigend achter zich met 40-32 in 20 beurten. Even hielden de fans hun hart vast toen Rudolph met een serie van elf uitpakte, maar De Backer antwoordde koeltjes met een reeks van negen. Van Acker vocht op de andere tafel lange tijd een heftige strijd uit met Ronny Lindemann. In de slotfase knap trok hij de partij naar zich toe met 40-32 in 27. Voor de pauze proefde Berry Dallinga weer eens het zoet der overwinning na een lang gelijk opgaande strijd. De laatste carambole van Dallinga was de zege alleen al waard. Met een pique in de kleine hoek was het applaus meer dan verdiend.

Dekker Keukens - 's Lands Welvaren AVH/VSS 5-3: Er zit verschil tussen verliezen en verliezen. Deze was er een voor de Bevelanders met een hoge zuurgraad. Marcel Hopmans opende met een knappe 29-40 in 33 op ‘Boom Boom Johnny’ Tijssens. Op de andere tafel ging Forton kansloos onderuit. Nog niks aan de hand, zeker toen bleek dat zowel Dirk Weeremans als Ronny Brants zijn tegenstander onbevreesd tegemoet trad en lang gelijke tred hield. Brants verloor ondanks een gemiddelde van 2.000 van de subliem spelende Gerwin Valentijn (40-36). Dirk Weereman leek een remise binnen te halen, maar zag tegenstander Ad Koorevaar in de nabeurt gelijk komen en daarmee de teamwinst te pakken.

Eerste divisie

De Distel Biljarts - Treva Theory Cues 6-2: Er viel niets af te dingen op de nederlaag. Alleen Dustin Jäschke won zijn partij en ook nog met minimaal verschil, 39-40 in 27. Patrick Vasseur en Luc Peeters werden kansloos achter gelaten en Ronald van Geyt bood nog wel stevig weerwerk, maar niet genoeg voor de punten, 35-30.

‘t Hartje van Oosterhout 2 - 's Lands Welvaren 2 AVH/VSS 8-0: Een kansloze missie voor de bezoekers. Onder normale omstandigheden was het al een zware opgave maar zonder Tom en Rudy Persyn helemaal. Tonny van Iwaarden ving het ontbreken van Tom Persyn overigens prima op met zijn moyenne van 1.160. Maar winnen van Ad Broeders die 1.600 noteerde was er niet bij. Luc Winkelmans kwam na een meer spannend dan mooi duel 4 punten tekort. Vic Herreweghe en Raymond Nicodem waren volstrekt kansloos.

Pearle Opticiens - De Driehoek/Thebo 5-3: Pearle handhaaft zich met de benauwde zege in de kopgroep. Voor de pauze bleven de partijen in evenwicht. Alex Voets won royaal en Piet Rodts verloor. Na de thee kwam Jens van Dam na een volmaakt gelijkwaardige en superspannende strijd een gelijkspel overeen met Jorg Schertl. ,,De gelijkmaker in de nabeurt en onder hoge druk, was er één van een uitzonderlijke schoonheid‘’, zei de jonge Sassenaar na afloop. Jeffrey de Witte stelde de zege voor zijn ploeg veilig.

Tweede divisie

Polka Print - Lynn Somers 3-5: Het vooruit gespeelde duel leverde Polka Print een nederlaag op en kostte de bovenste plaats. Meerten Dallinga won als enige van zijn ploeg. Marc van der Spiegel speelde een voortreffelijke wedstrijd met 1.093 gemiddeld, maar kwam niet verder dan een gelijk spel. Dirk Vlerick en Louis Dallinga verloren. Stolting Advocatuur/de Laan - Polka Print 6-2: Dirk Vlerick won als enige zijn partij. Marc van der Spiegel, Louis Dallinga verloren royaal. Meerten Dallinga kreeg een pak slaag zoals nog nooit tevoren (30-9).

Treva Theory Cues 2 - Eekhoorn 3/DKM 2-6: Patrick van Houdenhove en Raymond Peeters verloren kansloos net als Ronald van Geyt. Voor hem gold als excuus dat hij ondanks 0.800 gemiddeld werd weggeblazen door Piet Sleddens die 1.750 aantekende. Raymond Eckel won als enige na een sterke partij met 0.882.

Topteamcompetitie

Carambole/Disc - 's Lands Welvaren/Reedijk 4-2 en 4-2: Peter de Bree won zijn beide partijen voor de Zeeuwse bezoekers. Eerst in vier en later in acht beurten voor 200 caramboles. Zijn hoogste serie van 131 was er één om in te lijsten. In schril contrast stonden de nederlagen van Danny Walhout in het 71/2 en John Devos in het bandstoten. Door deze nederlagen zakten de Bevelanders naar de laatste plaats.