Volledig scherm
Thijs de Lange © Reinders Chris

De aanval is de beste verdediging voor bergkoning Thijs de Lange

KERKRADE – De HLB van Daal Eurode Omloop kon niet voorspoediger voor hem verlopen. Thijs de Lange uit Kattendijke begon in de bolletjestrui aan de slotwedstrijd van de Topcompetitie en verdedigde zijn leidende positie in het bergklassement met verve. De 24-jarige coureur van Metec reed de hele dag in de aanval en deelde als kers op de taart ook nog mee in de feestvreugde van zijn ploeggenoten.

De aanval is de beste verdediging. Dat is ongetwijfeld het strijdmotto geweest van Thijs de Lange tijdens de Eurode Omloop in Kerkrade. De Lange ging mee met de eerste aanval van de dag en dat bleek meteen de juiste te zijn. Bovendien kreeg hij onderweg gezelschap van ploeggenoten Sjoerd Bax en Dylan Bouwmans, waardoor hij in een luxepositie zat.

De Lange kon op die manier eenvoudig de eindzege in het bergklassement veilig stellen. Als kers op de taart verzamelde ploeggenoot Dylan Bouwmans voldoende punten om de eindzege in de prestigieuze Topcompetitie in de wacht te slepen. Alsof dat nog niet genoeg was, maakte Sjoerd Bax het feest bij Metec compleet door met een splijtende demarrage in de finale ook de zege in de Eurode Omloop te pakken. Thijs de Lange finishte als veertiende, Timo de Jong uit Goes was op de twaalfde plaats de beste Zeeuw.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement