Volledig scherm
Davy Gunst. © Johan van der Heijden

Davy Gunst blijft in eindsprint net buiten top 10

BROUWERSDAM - Davy Gunst uit Yerseke heeft zich net niet bij de beste tien kunnen scharen in het Nederlands kampioenschap wielrennen voor beloftes. De Zeeuwse coureur kwam vrijdagavond in de massasprint op de Brouwersdam als elfde over de meet. Alain de Smit uit IJzendijke eindigde net ver achter Gunst op de 24e plaats in de massasprint.

In de 161 kilometer lange wedstrijd kwam er nauwelijks tekening in de strijd. Er waren diverse vluchtpogingen, maar gevaarlijke verschillen ontstonden er niet. In de massasprint gaven de SEG Racing-rijders Fabio Jakobsen (eerste) en Tim Ariesen (tweede) het grote blok van het Rabobank Development Team het nakijken. Gunst kwam als derde Rabo-renner over de meet.

In de wegwedstrijd voor vrouwen kwam Lindy van Anrooij uit Kapelle vrijdag op de 83e plaats over de streep. Ze finishte in een groep van zo’n twintig renster op bijna vijf minuten van winnares Anouska Koster. Zij won een sprint-à-deux van Janneke Ensing. Tien seconden daarachter won Marianne de Vos de sprint van het peloton.

Laatste wedstrijden

Zaterdag worden de laatste twee wedstrijden gereden van het NK op Goeree-Overflakkee. Om 8.30 starten de grote mannen al voor hun NK over 212 kilometer. De Zeeuwse starters zijn de Roompot-renners Antwan Tolhoek, Brian van Goethem, Johnny Hoogerland en Nick van der Lijke. Namens de Belgische formatie Wanty Groupe Gobert start Marco Minnaard. De finish van de profs wordt al rond 13.30 uur verwacht.

Een uur later vertrekken de elites zonder contract. Ook in dat peloton vertrekt een contingent Zeeuwen, zoals Hans Dekkers (IJzendijke), Michaël de Jong (Kortgene), Michiel Jumelet (Bruinisse), Eloy Raas (‘s-Heer Hendrikskinderen), Michel Stroosnijder (Hansweert), Pieter Vette (Heinkenszand) en Ramon Vleugel (Goes). Zij rijden 172 kilometer.

 1. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”
 2. Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  OOST-SOUBURG - Stichting Darts Zeeland organiseert op 24 augustus voor de achtste keer de Amigo’s Open Darts Zeeland. In Sporthal de Belt te Oost-Souburg zullen op die dag ruim veertig borden klaarstaan om dit toernooi af te werken. Met een gegarandeerde prijzenpot van 5.000 euro is het één van de meest populaire toernooien in Nederland, waar in het verleden vele topdarters aan hebben deelgenomen.