Volledig scherm
© Thinkstock

Davidse zet zegereeks voort op Zeeuws zwemkampioenschap

TERNEUZEN - Op de derde dag van de Zeeuwse zwemkampioenschappen kwam Jonathan Davidse (DZK) goed voor de dag en pakte opnieuw twee Zeeuwse titels.

Davidse tikte op de 200 meter wisselslag als eerste aan in 2.08,75. Hij liet daarmee Kalle van Gemert (DZK) en nummer drie Diego de Meyer (Bruinvis) achter zich. Op de 50 meter vrije slag sprintte hij naar de winst in 23,88. De Meyer pakte zilver voor clubgenoot Roel Dellaert.

De 50 meter schoolslag was in een tijd van 29,96 een prooi voor Diego de Meyer. Kalle van Gemert pakte de titel op de 200 meter vlinderslag in een Zeeuws record voor negentienjarigen (2.12,44) en Tom Erpelinck (De Honte) won de 400 meter wisselslag.

Bij de vrouwen-senioren etaleerde Nikita van den Ouden (DZK) wederom haar vorm. Zo zwom ze naar de winst op de 800 meter vrije slag in een nieuw Zeeuws seniorenrecord: 9:23,43. Op de 200 meter rugslag verbeterde ze met 2.23,50 de regionale toptijd voor achttienjarigen en met 59,35 greep ze de winst op de 100 meter vrije slag.

Verder werd Van den Ouden, na Kirsten Walraven (DZK), tweede op de 50 meter rugslag. Ook op de 100 meter vlinderslag pakte ze achter Iris Erpelinck (Honte) een zilveren plak.

 1. Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’
  PREMIUM

  Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’

  MIDDELBURG - Milan Vader heeft onlangs zijn kledingmaten al aan sportkoepel NOCNSF moeten doorgeven. De Middelburgse mountainbiker, die sinds vier weken een olympische nominatie op zak heeft, glimt als-ie het vertelt. Op die manier worden de Spelen van 2020 namelijk heel concreet. ,,In het begin was ik voorzichtig. Ik durfde eigenlijk niet hardop te zeggen dat ik naar Tokio ga. Nu doe ik dat wel gewoon. Het kan bijna niet meer misgaan.”
 2. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”