Volledig scherm
Nelleke Balde. © Mechteld Jansen

Dat is vijf voor Nelleke Baldé

OOSTERHOUT - Nelleke Baldé heeft haar vijfde triatlonzege van het seizoen geboekt. De triatlete uit Grijpskerke won een sprinttriatlon in Oosterhout.

Na 750 meter zwemmen Baldé in Brabant een tijd van 13.46 minuten, De 20 km fietsen werkte ze vervolgens af in 30.31 en op de vijf kilometer hardlopen kwam ze tot een tijd van 20.19 minuten. Alles bij elkaar opgeteld zorgde dat voor de winnende van 1 uur, 7 minuten en 3 seconden. 

Eerder was Baldé al de snelste in Enschede, Klazienaveen, Utrecht en Wilhelminadorp. In Oosterhout was de partner van Baldé, Dennis Heilbron, tweede in de leeftijdscategorie H40. 

 Op zaterdag 8 september staat Baldé voor een nieuwe uitdaging. Ze doet dan mee aan de halve triatlon in Almere. Die wedstrijd start met 1,9 km zwemmen in het Weerwater, vervolgens moet de Zeeuwse 90 km fietsen en ter afronding moet er een loopparkoers van 21 km afgelegd worden, met de finish op de Esplanade, het grote finishplein.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De Scheldeprijs moet weer een échte sprintkoers worden
    PREMIUM

    De Schelde­prijs moet weer een échte sprint­koers worden

    TERNEUZEN – Jarenlang werd de Scheldeprijs gekscherend in de volksmond het wereldkampioenschap voor sprinters genoemd. Sinds de wedstrijd van start gaat in Terneuzen is dat beeld wat veranderd. De organisatie wil echter terug naar een pure machtsstrijd tussen de snelste mannen op twee wielen. ,,Het is de bedoeling dat de koers weer aantrekkelijker wordt voor sprinters”, klinkt het uit de mond van wedstrijdvoorzitter Jack Vissers.