Volledig scherm
© Getty Images

Darters RCT knokken voor elke leg en dat wordt beloond met eerste zege

TERNEUZEN - De darters van Racketcentrum Terneuzen hebben de eerste zege in de overgangsklasse van de Superleague te pakken. Tegenstander De Zware Jongens werd met 6-4 verslagen.

Teamcaptain Ferry van der Blom zag de Terneuzense darters met veel inzet spelen. ,,Er werd voor elke leg geknokt. We wilden deze wedstrijd absoluut niet verliezen‘’, reageerde een opgeluchte Van der Blom na afloop.

RCT begon met een overtuigende 9-1-cijfers in de Round Robin tegen de ploeg uit Hilversum. De sterke start werd gevolgd door de 4-1-winst van Kevin Blomme in de singles met hoge finishes van 141 en 144. Rowdy Schoremans en TIm Kaijser verloren nipt met 4-3 hun single door op cruciale momenten dubbels te missen. Daarna herstelde Wesley Bour het evenwicht met een eenvoudige 4-1-score.

De dubbels brachten ook geen verandering. Met twee winstpartijen van het koppel Schoremans-Kaijser behielden de Zeeuws-Vlamingen de minimale voorsprong. In de afsluitende partij (Captain's Choice) zette Schoremans de kroon op het werk met een ruime 4-1-overwinning. De Terneuzense darter, die dit seizoen terugkeerde bij RCT, was sterk op dreef getuige de vijf 180'ers.