Volledig scherm
© Thinkstock

Darters RCT degraderen met opgeheven hoofd uit hoofdklasse

TERNEUZEN - De darters van Racketcentrum Terneuzen zijn zaterdag na de 6-4-nederlaag tegen Oranje Bar gedegradeerd uit de hoofdklasse van de Superleague.

Het niveau in de hoogste klasse van Nederland bleek te hoog voor de Zeeuws-Vlamingen. RCT kwam slechts één keer tot winst en speelde vijf keer gelijk. Het team van coach Wesley van Hoeijen, dat verre uitwedstrijden (naar Friesland, Groningen ) moest maken, kon niet altijd in zijn sterkste samenstelling aantreden.

In Mariahout ontbraken zaterdag opnieuw enkele basisspelers, al kon RCT dit keer de schade enigszins beperkt houden tegen de nummer twee uit de hoofdklasse. Dylan van der Velde speelde een sterke wedstrijd en pakte drie punten voor RCT door zijn single, captain's choice en de dubbel met Tim Kaijser te winnen. Wesley Bour was goed voor het vierde Terneuzense punt.

RCT doet dus na één seizoen hoofdklasse een stap terug naar de overgangsklasse. Van Hoeijen kon niet aangeven of er spelers vertrekken. ,,Daarover is nog niets bekend. Wel komt Rowdy Schoremans terug.‘’ De Terneuzense darter vertrok vorig jaar naar hoofdklasser X-treme Sports Tilburg, dat eveneens degradeerde naar de overgangsklasse.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De ziekenboeg van Tovaal zit te vol om mee te kunnen doen om de prijzen

    De ziekenboeg van Tovaal zit te vol om mee te kunnen doen om de prijzen

    GOES - De rugbyers van Tovaal doen dit seizoen niet mee om de titel in de Cup Poule van de tweede klasse. De Goesenaren bereikten de eindstrijd vrij eenvoudig, maar inmiddels is de selectie van trainer Brian Hendry door blessures dusdanig uitgedund, dat er geen enkele kans is om mee te doen in de strijd om de titel. Op eigen veld verloor Tovaal zondag kansloos met 19-48 van Octopus, dat onder Tovaal eindigde in de reguliere competitie.