Volledig scherm
Rowdy Schoremans. © Peter Nicolai

Darter Schoremans moet op Q-school buigen voor WK-deelnemer.

HILDESHEIM - Rowdy Schoremans wist donderdag bij dartevenement Q-school in het Duitse Hildesheim de laatste 64 te bereiken. Zoran Lerchbacher was nipt te sterk voor de inwoner van ‘s-Heerenhoek. De Oostenrijker was onlangs nog actief op het wereldkampioenschap.

De wedstrijd ging nagenoeg gelijk op. Bij een stand van 4-4 in legs bleek meervoudig WK-deelnemer Lerchbacher het koelbloedigst. Het werd uiteindelijk 5-4. Eerder in het toernooi won Schoremans van de Italiaan Marco Apollonio (5-4) en van de Oostenrijker Patrick Tringler (5-2).

De darter van Racketcentrum Terneuzen gooide tijdens zijn optreden bij de laatste 256 een gemiddelde van boven de 90. Wesley Bour uit Middelburg – teamgenoot van Schoremans in competitieverband – verloor in z’n eerste partij van Armando Slotboom met 5-2.

De Europese variant van Q-school duurt tot en met zondag. Ruim driehonderd deelnemers strijden om elf Tour Cards. Spelers die in het bezit zijn van een tourkaart kunnen aan het profcircuit van de PDC (Professional Darts Corporation) meedoen.