Volledig scherm
PREMIUM
Darius Cyrroes. © Pix4Profs / Joris Buijs

Dariush Cyrroes uit Axel is al 9 maanden met het NK wielrennen bezig

GOIRLE - Soms duurt het even voordat je je roeping kent. Dat geldt zeker voor de voormalige Axelaar Dariush Cyrroes (28). Waar broertje Siawaash al van jongs af aan als acteur aan de weg timmert (onder meer in de rol van Ramin in de jeugdserie SpangaS), daar was het voor de oudste telg even zoeken.

Dariush Cyrroes voetbalde en werd tegelijkertijd ook gezien als een talentvol scheidsrechter, maar ontwikkelde vooral een passie voor het lopen van ultratrails en wielrennen. Even werkte hij nog bij de Koninklijke Landmacht, maar hij maakte de switch naar een opleiding tot sportmarketeer. En daarvan heeft de Iraniër, die in 1992 als éénjarige met zijn ouders naar Nederland vluchtte, zeker geen spijt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Marco Minnaard stopt: ‘Tijd om andere ambities waar te gaan maken’
    PREMIUM

    Marco Minnaard stopt: ‘Tijd om andere ambities waar te gaan maken’

    WEMELDINGE - Een opmerkelijke wending in de wielercarrière van Marco Minnaard. Kort nadat hij voor het eerst in drie jaar tijd niet als renner bij de Tour de France aanwezig is, heeft hij besloten om eind dit seizoen zijn wielerloopbaan te beëindigen. De 30-jarige renner van Wanty-Groupe Gobert gaat zich op zijn maatschappelijke carrière richten. ,,Het is altijd mijn doel geweest om het familiebedrijf van mijn ouders voort te zetten en dat zal ik vanaf volgend jaar proberen te doen”, liet hij dinsdag weten in een statement.