DAM-X verwelkomt Europese top, maar ook 350 schoolkinderen

VIDEOOUDDORP - Voor het vijfde opeenvolgende jaar wordt op de Brouwersdam het watersportevenement DAM-X georganiseerd. Het wordt gehouden van 9 tot en met 13 oktober en op het programma staat onder andere het Europees Kampioenschap Freestyle Windsurfen, maar er zullen ook 350 kinderen kennis komen maken met de watersport.

Quote

Er wordt wind voorspeld tot wel windkracht 7. Ideaal voor deze toppers om hun beste kant te laten zien op het water

Rick Jendrusch (Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam)

,,Dit jubileum moet gevierd worden‘’, zegt Rick Jendrusch uit Scharendijke namens het het organiserende Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam. ,,Het belooft een week te worden vol actie, mede door de goede windvoorspellingen en de toplocatie van Brouwersdam. Er wordt wind voorspeld tot wel windkracht 7. Ideaal voor deze toppers om hun beste kant te laten zien op het water.‘’

Europees Kampioen

Volledig scherm
DAM-X ontvangt 350 kinderen. © DAM-X

In samenwerking met de EFPT (European Freestyle Pro Tour) wordt elk jaar in oktober, op het Grevelingenmeer, het Europees Kampioenschap Freestyle Windsurfen gehouden. Internationale toppers bij de jeugd, dames en heren komen bijeen en nemen het tegen elkaar op om de felbegeerde titel Europees Kampioen 2019 te veroveren.

Namen als huidig wereldkampioen Yentel Cears en winnaar van vorig jaar Davy Scheffers uit Zierikzee staan weer aan de start. Daarnaast zijn er een aantal locals te bewonderen, waaronder Nederlands Kampioen Nick van Ingen uit Brouwershaven, Tim Ruyssenaars uit Nieuwerkerk, Tigo Kort uit Zierikzee, Tijmen & Sterre Meijer uit Renesse en Bodhi Kempen uit Noordwelle.

Schoolkinderen

Naast de (inter)nationale surftop komen er ook 350 schoolkinderen naar DAM-X. Leerlingen van elf scholen uit Schouwen-Duiveland maken kennis met verschillende watersporten. Kinderen van de groepen 6, 7 en 8 gaan onder andere alle ins en outs leren van windsurfen, proberen staande te blijven tijdens het SUP’en, maken de mooiste sprongen en salto’s van de waterjump en staan oog in oog met de pro’s van DAM-X. 

,,Als organisatie vinden wij het enorm belangrijk dat kinderen, met name uit onze waterrijke omgeving, de mogelijkheid krijgen om gratis deel te nemen en er op deze manier achter kunnen komen welke watersporten er zijn dichtbij huis‘’, legt Jendrusch uit. ,,Samen met SportZeeland proberen wij deze sportieve dag daaraan te wijden. Ons hoofddoel is dat we de kinderen kunnen enthousiasmeren over de watersport, zodat zij er in de toekomst mee doorgaan.‘’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement