Volledig scherm
© ThinkStock

Dallinga opent met een punt, verdienstelijk debuut 's Lands Welvaren AVH/VSS

KWADENDAMME - Veel beter kon een competitiestart niet zijn voor Dallinga.com. Met een gehavend team werd in Haarlo met 4-4 gelijkgespeeld tegen een eveneens gehavend HCR Prinsen. 's Lands Welvaren 1 AVH/VSS verging het als debutant in de eredivisie driebanden niet slecht, maar verloor wel: 3-5.

In de eerste divisie viel het gelijke spel van Treva Theory Cues tegen Man op Maat/Caves in positieve zin op en eindigde de derby tussen Pearle Opticiens en 's Lands Welvaren AVH/VSS  2 met een eclatante overwinning voor de thuisploeg.

Driebanden eredivisie. 
HCR Prinsen - Dallinga.com 4-4: Zonder Caudron en Jean Paul de Bruijn leek de opdracht bij de competitiestart een onmogelijke opgave, maar gelukkig voor de ploeg uit Sluiskil ontbraken ook bij de thuisploeg een paar klasbakken, Jaspers en Leppens. Voor de pauze bakte Berry Dallinga er helemaal niets van tegen de jonge Raymund Swertz en ging roemloos met 40-12 onderuit in 24 beurten. Op de andere tafel zette Steven van Acker met een verdiende overwinning op Anno de Kleine, 36-40 in 31 stand weer gelijk. Dat veranderde na de pauze niet meer door een nederlaag van de debuterende Peter de Backer tegen zijn landgenoot Jozef Philipoom met 30-40 in 27 en een verrassende overwinning van Jean Paul de Kraker tegen Jelle Pijl. De Hoekenaar gaf de thuisspeler geen schijn van kans om zijn spel te komen en scoorde zelf met regelmaat, 19-40 in 37. 
's Lands Welvaren 1 AVH/VSS - Hartje van Oosterhout 3-5: Wat waren ze dicht bij hun eerste punt, de debutanten uit Kwadendamme. Voor de pauze verloren Francis Forton met 34-40 in 37 beurten van Harrie van de Ven en Marcel Hopmans met 35-40 van Frank Martens. Hopmans maakte een grote achterstand goed en leek zelfs winstkansen te hebben toen hij bij 36-35 'door de klok' ging en Martens de kans bood van acquit de winst te grijpen. Na de pauze ontspon zich een ware thriller waarin de spanningen hoog opliepen. Ronny Brants versloeg na een verbeten strijd de Turk Ismail Yasin met 40-36 in 35 beurten en deed de hoop in de harten van het thuispubliek terugkeren, ook al omdat Dirk Weeremans op hetzelfde moment ook finishte en zijn tegenstander Davy van der Have er in de na beurt nog vier moest. Die kwamen er echter waardoor de teleurstelling van de gezichten af droop.

Eerste divisie poule 1. 
Man op Maat/Caves - Treva Theory Cues 4-4: Een prima resultaat voor de ploeg uit Goes. Voor de pauze verloor Patrick Kesteloot met 40-35 van good old Raymond Ceulemans maar trok Allan Jensen de partijen weer gelijk met een nipte overwinning op Leslie Menheer, 32-35, na lange tijd royaal te hebben achter gestaan. Na de pauze opnieuw een gelijk opgaande strijd. Dustin Jäschke verloor kansloos van Jef Philipoom die met een serie van 14 een einde aan de partij maakte, 40-17. Nu was het Ronald van Geyt die het evenwicht terugbracht met een fraaie overwinning (slotserie van 9) op Wil Janssen, 14-35 in 35.

Eerste divisie poule 2.
Pearle Opticiens - 's Lands Welvaren 2 AVH/VSS 6-2:
 De thuisploeg was veel en veel te sterk voor de bezoekers in de streekderby. Verloor Jeffrey de Witte voor de pauze nog wel van Vic Herreweghe met 26-35, voor het overige was het woord aan Pearle. Pascal Claus veegde de vloer aan met Tonnie van Iwaarden en besloot de voorstelling bij 40-20 in 33 beurten. Na de thee werd het spektakel uitgediept door Jens van Dam en Piet Rodts. Van Dam vloog tegen Tom Persyn naar de finish in 29 beurten, 40-25 en noteerde 1.379 gemiddeld met een fraaie serie van 9 als hoogtepunt. Rodts wilde daarvoor tegen Rudy Persyn niet onderdoen en won met precies 1.400, 35-17.

Tweede divisie.
De Parel Dranken - Treva 2 Theory Cues 4-4:
Voor de pauze keken de bezoekers tegen een 4-0 achterstand aan als gevolg van nederlagen van Sylvia Eckel met 30-17 en Patrick van Houdenhoven met 30-29. Na de pauze trokken Ronald van Geyt met een knappe 29-35 zege en Onur Can met 27-35 de stand gelijk al had de laatste daar wel 76 beurten voor nodig.
Polka Print - BV Sprundel 3 0-8: Een zware maar ook ietwat geflatteerde nederlaag voor de thuisploeg. Louis Dallinga en Cees Wissel waren met respectievelijk 21-30 en 24-30 kansloos, maar Meerten Dallinga en Jean Paul de Kraker hadden wel degelijk kansen op meer. Nu verloren ook zij met 32-35 en 34-35.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement