Volledig scherm
Raymond Ceulemans. © Joop van den Oudenhoven

Dallinga.com wint maximaal, maar moet er hard voor werken

DRIEBANDENVLISSINGEN - De driebanders van Dallinga.com moesten stevig aan de bak om ‘t Hartje van Oosterhout met maximale cijfers te verslaan. Het werd 8-0 en de Zeeuws-Vlaamse ploeg leidt daarmee in de eredivisie. De andere  Zeeuwse ploeg in de eredivisie, ‘s Lands Welvaren AVH/VSS, was niet opgewassen tegen het buitenlands geweld van A1 Biljarts. In de eerste divisie waren er gelijke spelen voor ‘s Lands Welvaren 2 en Treva en verloor Pearle Opticiens.

Eredivisie

Dallinga.com - 't Hartje van Oosterhout 8-0: Anders dan de uitslag doet vermoeden zat het talrijk opgekomen publiek in Hotel Dallinga op het puntje van de stoel. De nummers twee en één maakte er een beklijvend duel van. Voor de pauze versloeg Peter de Backer een lang aanklampende Davy van Havere met 40-30 in 27 beurten. Raymond Ceulemans had het tot het eind toe lastig met Frank Martens die bij 27-35 op weg leek naar winst . De grootmeester gaf zich echter nooit gewonnen en sleepte met een vlijmscherpe eindsprint toch nog de winst binnen, 40-38 in 31.

Na de pauze zag men een volmaakt gelijk opgaande strijd tussen de beide Korea-gangers Jean Paul de Bruijn en Glenn Hofman. Pas bij 35-34 trok De Bruijn met een serie van vijf caramboles naar zich toe. Hofman had nog wel de nabeurt maar vier punten was te weinig om de eer te redden, 40-38 na 24. Steven van Acker had de hele partij de touwtjes in handen, zag in de eindfase Harrie van de Ven nog wat terug komen maar smoorde het gevaar met 40-33 in 25. 

's Lands Welvaren AVH/VSS - A1 Biljarts 2-6: De winstpartij van de thuisploeg moest dit keer van een reserve komen. Andy de Bondt klopte in een degelijke strijd Addy Wienk met 40-33 in 35 beurten. Dat was het enige succesje voor de thuisploeg. Het was het gevolg van de inzet van een Spaanse en Franse topper door de bezoekers die net als de thuisploeg de punten goed kunnen gebruiken. Dirk Weeremans was machteloos tegen Javier Palazon, 40-27 in 15. Die 27 dankte hij nog aan een serie van 10 in de nabeurt. Francis Forton verzette zich hevig, maar kon Richard Bitalis niet van de winst houden, 33-40 in 28. Marcel Hopmans verloor na lang in de buurt te zijn gebleven met 34-40 van Kay de Zwart in 38.

Eerste divisie

BV Sprundel/BoKo - Treva Theory Cues 4-4: Voor de gemankeerde Goese ploeg een prima resultaat tegen de koploper. Invaller Raymond Peeters kon geen potten breken tegen Ludo Kools, 35-19, in 48 beurten. Luc Peeters hield er sterk spelend met dezelfde cijfers 19-35 in 29 beurten Rini Boeren onder. Patrick Vasseur en Koen Saver vochten een boeiend en spannend duel uit. Aanvankelijk had Saver het initiatief maar dat verander en Vasseur nam het over. Het bleef echter close tot het einde 37-40 in 36, in 36 (1.027-1.111). Patrick Kesteloot begon sterk tegen Henk Blauwblomme maar moest gaandeweg de leiding afstaan en verloor met 40-30 in 34.

N-Surance /De Hoog - ‘s Lands Welvaren 2 AVH/VSS 4-4: Oude wijn behoeft geen krans zegt men wel, maar voor de in de biljartwereld alom bekende Raymond Nicodem gold dat dit keer niet. De Goesenaar ging roemloos ten onder tegen Huidji See met 35-21 in 41 beurten. Dan deed Tom Persyn het beter met winst op Serg Dianov met 20-40 in 25 (1.600) , mede dankzij een fraaie serie van 10. Vader Rudy Persyn zorgde voor de andere winstpartij door Peter van Mierlo er met een punt verschil onder te houden, 34-35 in 36. Kopman Danny Wuyts kwam net tekort tegen een sterk spelende Hans de Groot, 40-33 in 37.

Pearle Opticiens - Burgmans Biljarts 2-6: Zonder Piet Rodts en de met een oogblessure kampende Jens van Dam was de thuisploeg behoorlijk gehavend. Jeffrey de Witte en Alex Voets moesten de gaten dichten en dat lukte niet echt. Alleen Pascal Claus won zijn partij. Bijzonder sterk spelend werd Marco Janssen aan zijn stoel gekluisterd, 40-21 in slechts 23 beurten (1.739-0.913). Richard de Bruin die noodgedwongen op bord twee moest acteren werd daar weggevaagd door Bart Ceulemans met 28-40 in 42. Jeffrey de Witte verging het iets beter tegen de kersverse wereldkampioen bij de vrouwen Thérèse Klompenhouwer (32-35 in 39).

Tweede divisie

Polka Print - Eekhoorn 3/DKM Tools 4-4: Een terecht gelijkspel. Jean Paul de Kraker won wel royaal, 35-25, maar na een matig duel van Piet Sleddens. Ook Meerten Dallinga won degelijk spelend met 30-25 van Aldo Mastromatteo. Dirk Vlerick verloor net als Johan Grimon die zich zijn debuut anders had voorgesteld. Immers de glansrol van de avond was voor een Zeeuw maar dan één die bij de tegenstander uitkwam. Robert van Stevendaal won van Grimon met 20-30 met het fraaie gemiddelde van 1.034. 

Lynn Somers - Treva 2 Theory Cues 2 4-4: De punten werden eerlijk verdeeld al mocht Treva daarover niet klagen. Raymond Eckel kreeg een pak slaag te verwerken en verloor met 30-14 net als Patrick van Houdenhove die met 35-22 onderuit ging. Raymond Peeters zorgde voor de pauze dat er evenwicht bleef door winst met 35-18 en Onur Can redde na de thee het punt met een 35-34 overwinning op Jack van Aert.

Topteamcompetitie

‘s Lands Welvaren/Reedijk - Horna 4-2 en 2-4: Voor de thuisploeg die zonder Peter de Bree en Johan Devos aantrad maar met Francis Forton deed wat het kon. Forton verloor zijn eerste partij in het bandstoten tegen Leo Koomen met 98-100 maar pakte de tweede wel met 100-58. Robert van Stevendaal won en verloor een keer het 47/2 van Jordy-Branco Jong. Het werd 200- 168 en 114-200. Danny Walhout won en verloor ook in het 71/2 van Pieter van der Geest met 150-95 en 120-150.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Huwelijk
    PREMIUM
    column barry van der hooft

    Huwelijk

    Dat Ruud Pennings deze zomer bij Goes aan de slag ging als trainer, was vanuit zijn oogpunt logisch. De Vlissinger heeft nooit onder stoelen of banken gestoken in de derde of zelfs tweede divisie actief te willen zijn en na twee seizoenen bij Halsteren was dit een uitgelezen mogelijkheid. Binnen de Zeeuwse voetbalwereld waren er wel veel twijfels. Want na de jonge, vernieuwende en ontzettend ambitieuze Rogier Veenstra (32), was de overgang naar de gelouterde Pennings (nu 58) best groot. Dan hebben we het toch over een andere generatie, ook op trainersgebied.