Mark Boot op archiefbeeld.
Volledig scherm
Mark Boot op archiefbeeld. © Herman Heuvink

Crossers gaan bij RES-Axel de buitenlucht weer in

AXEL - Het Zeeuwse outdoor motorcrossseizoen begint zaterdag met de eerste clubwedstrijd van RES-Axel op het Smitsschorrecircuit aan de Lageweg. Even was er een adempauze na het indoor-spektakel in de Zeelandhallen in Goes, maar die is nu voorbij.

De meeste aandacht in deze eerste wedstrijd gaat uit naar de licentiehouders in de klassen 125, 250 en 500 cc. Vorig jaar leverden die drie Belgische winnaars op. De 125 cc werd een prooi voor Ilan Heirwegh, Mattis Meersschout toonde zich de sterkste in de 250 cc, terwijl Tallon Verhelst de overwinning in de 500 cc voor zich opeiste. Naast de licentiehouders komen ook de vrijetijdrijders in deze klassen aan de start. Verder is er ruimte voor veteranen, de vrouwen en voor de jeugd 65 en 85 cc.

Eén van de sterkste Zeeuwse rijders van dit moment, Mark Boot uit Kamperland, heeft te kennen gegeven zaterdag aan de start te staan in Axel. Afgelopen weekend was hij al actief tijdens de Belgische openingscross in Lommel, meetellend voor het Belgisch kampioenschap. Door de slechte terreinomstandigheden werd er daar slechts één manche afgewerkt. De Husqvarna-rijder finishte buiten de top twintig.

Zes wedstrijden

RES-Axel heeft dit jaar zes wedstrijden die meetellen voor het clubkampioenschap. Verder staat voor zondag 1 november de meer-urenwedstrijd gepland. Een twee-urencross voor de 65 en 85 cc in de ochtend en na de middag de drie-urencross.

Op zaterdag 18 april is opnieuw het Waalse Fédération Promo Cross National Amateurs (FPCNA) te gast. Terwijl de rijders van de Vlaamse Motorcross Federatie (VMCF) op donderdag 21 mei (Hemelvaart) van start gaan. Zondag 5 juli vindt een wedstrijd plaats meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap onder auspiciën van de Koninklijke Motorrijders Vereniging (KNMV). De finale (vierde wedstrijd) van het Open Zeeuws kampioenschap staat in Axel gepland op zaterdag 10 oktober.