Volledig scherm
Stijn Sprinkhuizen was samen met Stefan Nonnekes de enige die namens MLTC een set pakte tegen Naaldwijk. © Lex De Meester

Collectieve offday van tennissers MLTC: 6-0-oorwassing

OVERZICHTVLISSINGEN - Spanning alom aan kop van de ranglijst bij de landelijke hoofdklasse tennis op zaterdag. MLTC was tot dit weekend ongeslagen koploper, maar ging genadeloos met 6-0 onderuit bij Naaldwijk.

De Schelde speelde met 3-3 gelijk bij de nieuwe koploper Leeuwenbergh, waardoor de Vlissingse mannen de Middelburgers passeren en na vier speelrondes een gedeeld derde plaats bezetten.

Leeuwenbergh-De Schelde 3-3: Een lange dag, die eindigde met een puntendeling. Jasper Smit verloor op 1 met 4-6 7-6 1-6 van Sander Westerduijn, waarna Marc Felius de stand gelijk trok met een 6-2 2-6 6-3 zege op Coen van Santen. Jurjen Mooibroek trok in een heuse slijtageslag tegen Tim Schouten aan het langste eind: 5-7 6-4 7-6. Op baan 4 verloor Sven Bakker met 6-7 1-6 van Mitch Lexmond, waardoor er na de enkels een 2-2-tussenstand op het scorebord stond. Schouten was bovendien dusdanig fysiek gesloopt door Mooibroek dat hij geen dubbel meer kon spelen, waardoor De Schelde een punt cadeau kreeg in de dubbels. Smit en Ferry Sonnemans verloren het andere dubbelspel met 6-7 1-6 van Lexmond en Hoogduijn. 

Naaldwijk-MLTC 6-0: De twee vrije weekenden hebben de mannen van MLTC weinig goeds gedaan. In het stormachtige Naaldwijk kenden de Middelburgers een collectieve offday. Alleen Stijn Sprinkhuizen (6-2 3-6 6-1 verlies tegen Robert Scholtes) en Stefan Nonnekes (7-6 2-6 6-3 verlies tegen Paul Zwinkels) wonnen een set, maar een zege leverde dat niet op. Paul van Hoeve won op baan één zelfs geen enkele game tegen de Naaldwijkse kopman Michel van der Goes. Ook Eddy Sprinkhuizen ging in twee sets onderuit: 7-6 6-3 tegen Raymond Scholtes.

In de dubbels kwamen zowel de gebroeders Sprinkhuizen als het duo Van Hoeve/Nonnekes niet verder dan vijf games. Door de nederlaag is MLTC met nog drie speelrondes te gaan koploper af. Leeuwenburgh is de nieuwe koploper met 16 punten uit 4 wedstrijden, voor Nootdorp (15 uit) en De Schelde, Naaldwijk en ‘t Loo (alledrie 14 uit 4). MLTC heeft 13 punten. Komende zaterdag treffen MLTC en De Schelde elkaar in Middelburg.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement