Tafeltennis clinic Bettine Vriesekoop
Volledig scherm
Tafeltennis clinic Bettine Vriesekoop © Richard van Hoek Fotografie

Clinic Bettine Vriesekoop voor jeugd en 50+

MIDDELBURG - De beste tafeltennisster die Nederland ooit gekend heeft, Bettine Vriesekoop, geeft zaterdag twee clinics bij TTC Middelburg. Zij zal in de ochtend de jeugd onder handen nemem, ’s middags is er een gasttraining voor vijftigplussers.

Het palmares van Vriesekoop – inmiddels 57 – is zeer omvangrijk. In 1988 nam ze deel aan de Olympische Spelen van Seoel, waar ze zowel in het enkel- als het dubbelspel de laatste acht haalde. De Zuid-Hollandse werd daarnaast twee keer Europees kampioene bij de senioren, won tweemaal de Top Twaalf, pakte veertien Nederlandse titels in het enkelspel én reikte tot de zevende plaats op de wereldranglijst.

Nadat ze in 2002 stopte met de topsport, werd ze correspondent voor de NRC in China, schreef ze boeken over dat land en presenteerde ze radioprogramma’s. Nog altijd geeft ze zo nu en dan clinics.

De jeugdspelers – niet per se alleen leden van TTC Middelburg – zijn zaterdag in De Zandkuil om 11.00 uur aan de beurt. In anderhalf uur vertelt Vriesekoop wat er nodig is om hogerop te komen en geeft ze aanwijzingen. Van 13.30 tot 15.30 uur zal de voormalige topspeelster met vijftigplussers aan het werk gaan. Omdat de ruimte in de sporthal enigszins beperkt is, moeten deelnemers zich van tevoren aanmelden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Lennen Jonker, volleyballer van Forza die triatleet wordt
  PREMIUM

  Lennen Jonker, volleybal­ler van Forza die triatleet wordt

  BRUINISSE - Na 23 jaar volleybal zet Lennen Jonker (31) een punt achter een fraaie carrière. De Schouwse aanvaller reikte tot de eerste divisie en dwong na een terugkeer bij de club waar hij begon met een sterke lichting drie promoties af. Het plafond lag in de tweede divisie, waarin Jonker met Forza twee jaar speelde. Blessures en een smalle kern zetten hem op een ander spoor. De beste Zeeuwse aanvaller van de laatste jaren richt zijn pijlen op de triatlon.
 2. Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien
  PREMIUM

  Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien

  NIEUWVLIET - De Ocean Races Academy, de vanuit Breskens en Nieuwvliet opererende opleiding voor oceaanzeilers, heeft nu ook even de wind tegen. Normaliter waren de leerlingen vol in voorbereiding op de Veronica Race, een roemruchte wedstrijd op de Noordzee. Maar door de coronacrisis mag er nu niet met groot materieel gevaren worden en dus gaat de 50ste editie van half juni niet door. ,,Dat betekent echter niet dat alles bij ons nu stil ligt”, zegt Hans Bouscholte, één van de drijvende krachten bij de academie. ,,Ook nu zijn we op het water te vinden, maar dan in kleinere boten.”