Volledig scherm
Tafeltennis clinic Bettine Vriesekoop © Richard van Hoek Fotografie

Clinic Bettine Vriesekoop voor jeugd en 50+

MIDDELBURG - De beste tafeltennisster die Nederland ooit gekend heeft, Bettine Vriesekoop, geeft zaterdag twee clinics bij TTC Middelburg. Zij zal in de ochtend de jeugd onder handen nemem, ’s middags is er een gasttraining voor vijftigplussers.

Het palmares van Vriesekoop – inmiddels 57 – is zeer omvangrijk. In 1988 nam ze deel aan de Olympische Spelen van Seoel, waar ze zowel in het enkel- als het dubbelspel de laatste acht haalde. De Zuid-Hollandse werd daarnaast twee keer Europees kampioene bij de senioren, won tweemaal de Top Twaalf, pakte veertien Nederlandse titels in het enkelspel én reikte tot de zevende plaats op de wereldranglijst.

Nadat ze in 2002 stopte met de topsport, werd ze correspondent voor de NRC in China, schreef ze boeken over dat land en presenteerde ze radioprogramma’s. Nog altijd geeft ze zo nu en dan clinics.

De jeugdspelers – niet per se alleen leden van TTC Middelburg – zijn zaterdag in De Zandkuil om 11.00 uur aan de beurt. In anderhalf uur vertelt Vriesekoop wat er nodig is om hogerop te komen en geeft ze aanwijzingen. Van 13.30 tot 15.30 uur zal de voormalige topspeelster met vijftigplussers aan het werk gaan. Omdat de ruimte in de sporthal enigszins beperkt is, moeten deelnemers zich van tevoren aanmelden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement