Volledig scherm
Cindy Perdaen met ruin Gumbo Mumbo © Lucien Roelandt

Cindy Perdaen grijpt zwaarbevochten zege bij opening van het indoorseizoen

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Met sport van hoog niveau zorgden de springruiters zaterdag in Nieuw- en Sint Joosland voor een schitterende opening van het Zeeuws Indoorseizoen. In de hoofdrubriek, de klasse Z, ging Cindy Perdaen uit Philippine met de ruin Gumbo Mumbo met de eerste overwinning van het seizoen strijken.

In de beslissende ronde van de twee fasen wedstrijd streden maar liefst tien combinaties met het mes tussen de tanden om de felbegeerde eerste seizoenoverwinning. Met een foutloze rit en de snelle tijd van 40.17 seconden gooide favoriet Marieke de Bart, met de vosmerrie Champagne Z, de knuppel in het hoenderhok. De amazone uit Baarsande mocht hier mee ook tot de laatste sprong de hoop op de overwinning koesteren. Maar het laatste woord was aan Cindy Perdaen. In een bloedstollende rit stuurde de Zeeuws-Vlaamse de als een hyena de hindernissen verslindende Gumbo Mumbo in 38.85 naar de zege.

,,Dit had ik niet verwachten. Ik heb met mijn andere paarden wedstrijden in België gereden. Daardoor heeft Gumbo Mumbo zo'n twee maanden geen wedstrijden gelopen. Maar hij pakte de draad vandaag meteen weer goed op.'' ,,Hij sprong super en liet zich fijn sturen'', gaat Perdaen verder. ,,Zo kon ik voorlangs naar die laatste hindernis. En daar pakte ik de winst. Ik ben tevreden.''

Evenals in Z bracht Marieke de Bart in M, ditmaal met de schimmelmerrie Igonda, het spel op de wagen. Zij stuurde de met veel vermogen van de bodem ketsende Dakar VDL nakomeling in 41.06 foutloos naar de finish. Een tijd waar haar veertien concurrenten zich stuk op beten. Christiaan van de Plasse, met de vosmerrie Flora de L'Impermeable onder het zadel, leek het feestje voor De Bart nog te gaan bederven. Met de tijd van 35.23 toonde de mosselhandelaar uit Yerseke zich overtuigend de snelste. Maar in de haast trok de Tangolo van de Zuuthoeve-dochter op de voorlaatste hindernis een paal naar de bodem.

In de klasse L ging Wilma Stouten uit Serooskerke, met de ruin Habanera Uno, met de overwinning strijken.

Uitslagen

Nieuw- en Sint Joosland. Springen Ruitersport De Kroo. Paarden klasse Z/ZZ: 1. Cindy Perdaen, Gumbo Mumbo (Honter.) 0/0/38.85; 2. Marieke de Bart, Champagne Z (De Weelr.) 0/0/40.17; 3. Marit Huige, C-Gigi van de Wiel Z (De Weelr.) 0/0/43.26.

M: 1. Marieke de Bart, Igonda, 0/0/41.06; 2. Cedric Vanleerberghe, It Takes Two (De Honter.) 0/0/41.70; 3. Ellen Briquet, Corporal RM Z (PSV Hulst) 0/0/43.21.

L: 1. Wilma Stouten, Habanera Uno (De Weelr.) 0/0/39.34; 2. Maxi de Weert, Jesica van Con Amper (Duinr.) 0/0/39.72; 3. Anniek van der Linde, Jorezzo O (De Weelr.) 0/0/41.60.

B: 1. Kervin de Wilde, Jeetjemina (De Weelr.) 0/0/77,0; 2. Devon Beneden, Dest Nistria SB (Paardebloem) 0/0/75,5; 3. Ary Drooger, Kenji van de Berghoeve Z RV Prins Auvergne) 0/0/75,0.

Pony's klasse M cat DE: 1. Alice Nijsse, Quick Laura P (PC De Weelr.) 0/0/34.80.

L cat. DE: 1. Siena van den IJssel, Stoutens Jannus (PC De Weelr.) 0/0/30.46.

L cat. ABC: 1. Lisa van den Ijssel, Stoutens Winnongmood (PC De Weelr.) 0/0l/27.93.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement