Volledig scherm

Chris Froome bij deelnemers Tourspel topfavoriet

Het overgrote deel van de deelnemers aan het Tour Wielerspel van de Persgroep, waar ook de PZC bij hoort, denkt vooral met Chris Froome punten te gaan scoren. Maar liefst 84 procent van de deelnemers heeft de Britse wielrenner in zijn Tourploeg opgenomen.

Ook de andere coureurs die door kenners worden getipt voor de eindzege in de Tour de France, Alberto Contador en Nairo Quintana, worden vaak geselecteerd, respectievelijk door 75 en 73 procent van de deelnemers aan het spel. Verder denken veel deelnemers punten te halen met gekende sprinters als Marcel Kittel en André Greipel. De enige Nederlander die veelvuldig is gekozen, is Tom Dumoulin.
Vlakke rit De eerste etappe is een vlakke rit van 188 km van Mont Saint-Michel naar Utah Beach. Gezien de voorspellingen verwacht men hier een massasprint, de topsprinters Kittel en Greipel worden beide door meer dan de 70 procent van de deelnemers op het podium verwacht met Mark Cavendish op bescheiden afstand. Kersvers Nederlands kampioen Dylan Groenewegen wordt door 1 op de 6 deelnemers geacht in de top-3 van deze etappe terecht te komen. Klim De etappe van komende zondag zal volgens de deelnemers aan het spel een ander beeld geven. Dit heeft met name te maken hebben met het slot van deze rit, waar de renners een 3,1 kilometer lange slotklim wacht met een hellingsgraad van maar liefst 14 procent op het steilste stuk. Deze etappe, van Saint-Lo naar Cherbourg-Octeville, wordt vooral gezien als een prooi voor de zogenaamde puncheurs. Topfavoriet voor deze etappe is Peter Sagan, hij wordt door bijna de helft van de spelers in de top-3 genoemd. Alaphilippe, Valverde en Van Avermaet volgen op gepast afstand, zij worden door 1 op de 3 spelers getipt voor het podium. Wilt u nog deelnemen aan het Tour Wielerspel 2016, en kans maken een gloednieuwe Merida Ride 4000 ter waarde van 1899 eurio te winnen? Dat kan via deze link.