Volledig scherm
PREMIUM
Celesta op den Brouw onderweg tijdens de tijdrit in de Omloop van Borsele. © Marcelle Davidse

Celesta op den Brouw lijdt pijn, héél veel pijn

’S-HEERENHOEK - ,,Doe jezelf pijn, doe jezelf pijn. Nog één kilometer knallen”, schreeuwt Eric Verstraten vrijdagavond tegen zijn renster Celesta op den Brouw. Verstraten, ploegleider van de renster uit Sint-Maartensdijk, pakt zijn communicatieapparaat nog eens beet. ,,Hup, hup, hup. Je bent er bijna!”

Een goed half uur eerder maakt de twintigjarige Op den Brouw zich in ’s-Heerenhoek gereed voor haar twintig kilometer lange tijdrit van de Omloop van Borsele. Even voordat de renster van Jos Feron Lady Force van het startpodium rolt , komt de auto van haar ploeg opgereden. Behalve ploegleider Verstraten heeft daarin ook een verzorger van het team plaatsgenomen. Op het dak staat een reservefiets van Op den Brouw.

Niets is zo confronterend als een tijdrit, weet ook Op den Brouw. Een eenzame en pijnlijke strijd tegen het uurwerk, dat is tijdrijden. Voor de Thoolse behoort tijdrijden bepaalt niet tot haar favorieten onderdelen. ,,Maar af en toe wil ik gewoon een tijdrit rijden”, zegt ze nadien. ,,Deze tijdrit is bovendien in eigen provincie. Mijn vriend Chris, mijn ouders en mijn zusje stonden langs de kant. Ik hoorde ze roepen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement