Volledig scherm
Can Avci. © Peter Nicolai

Can Avci uit Terneuzen sluit boksjaar af met knock-out

GENT - De Terneuzense bokser Can Avci won zaterdag in Gent voor eigen publiek in de bokshal van zijn vereniging Golden Gloves zijn negende partij in zijn nog jonge loopbaan.

Het gevecht in de klasse tot 69 kg werd vanwege een technisch knock-out van zijn tegenstander Artur Mkrtichyan aan het einde van de tweede ronde beëindigd. ,,De eerste ronde ging gelijk op. In de tweede ronde ben ik meteen hard van start gegaan.‘’

Avci plaatste een aantal rake stoten tegen het hoofd van de bokser uit Antwerpen, die wankelde. Het wachten was op de knock-out. ,,Hij kreeg tien seconden, maar bij acht tellen ging de bel en was de tweede ronde klaar. Zijn coach gooide toen de handdoek in de ring‘’, vertelde Avci na afloop.

Het betekende zijn laatste wedstrijd van dit jaar. De 24-jarige Terneuzenaar komt voor zijn elfde bokspartij op 11 januari 2020 in actie.

  1. Eddy Bosschaert stopt er mee: ‘Een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht’
    PREMIUM

    Eddy Bosschaert stopt er mee: ‘Een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht’

    STEKENE - Vijfenveertig jaar lang stak Eddy Bosschaert zijn ziel en zaligheid in shotokan karateclub Hulst. De in het Belgische Stekene woonachtige karateleraar was bij de oprichting van de club betrokken, was een liefhebber van vooral een goede techniek en promoveerde tot de zesde dan. Bosschaert deed in de beste jaren van de club met zijn team mee op het één-na-hoogste niveau. De tand des tijds heeft het op 73-jarige leeftijd van hem gewonnen. Het lichaam wil niet meer, een afscheid als erelid is het gevolg.