Volledig scherm
Caleb Ewan zegeviert in Tilburg. © photo: Cor Vos

Caleb Ewan zit veelvraat Jumbo-Visma dwars in slotetappe ZLM Tour, Minnaard beste Zeeuw

TILBURG - Caleb Ewan heeft de vijfde en laatste dagzege in de ZLM Tour voor zich opgeëist. De Australische sprinter, ploeggenoot van Brian van Goethem bij Lotto-Soudal, was in Tilburg rapper dan Max Walscheid (Sunweb) en Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma).

Daarmee verpeste Ewan de clean sheet van Jumbo-Visma. Die ploeg vaardigde tijdens de eerste vier koersdagen steeds de winnaar af. Jos van Emden won woensdagavond in Yerseke de proloog, Dylan Groenewegen was een dag later de snelste in Heinkenszand en won vrijdag ook in Buchten en zaterdag zegevierde de Noor Amund Grøndahl Jansen.

Toch had de werkgever van Antwan Tolhoek genoeg te vieren na de slotrit, die van Eindhoven naar Tilburg voerde en 170 kilometer lang was. Jumbo-Visma had met Mike Teunissen namelijk de eindwinnaar van de etappekoers in de gelederen en Groenewegen won het puntenklassement. Rasmus Iversen van Lotto-Soudal won het jongerenklassement. Wesley Mol uit Kapelle (Team Differdange-GeBa) werd daarin negende.

Marco Minnaard was de beste Zeeuw in de laatste etappe. De Wemeldingenaar van Wanty-Gobert werd 37ste. Van Goethem (Philippine) werd 68ste, Mol 69ste en Thijs de Lange uit Kattendijke (Metec) finishte als 75ste. In het eindklassement was Minnaard ook de beste Zeeuw, met een dertigste plek. Mol eindigde als 62ste, Van Goethem als 66ste en De Lange werd 68ste.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement