Volledig scherm
Nelleke Baldé overtrof zichzelf bij de halve triatlon in Almere. © PZC

Bronzen Baldé mag zich opmaken voor WK

ALMERE - Nelleke Baldé uit Grijpskerke werd zaterdag derde op de halve triatlon van Almere. Na ruim vijf uur pakte ze het brons bij de vrouwen 35-39.

Afgelopen seizoen boekte Baldé al vijf overwinningen op de achtste triatlon. De halve triatlon met 1000 deelnemers was zaterdag een nieuwe uitdaging. Na het zwemmen op de 15de plaats te hebben afgesloten in 39.38, moest er een flink stuk gelopen worden naar de wisselzone om de fiets op te halen.

,,Dankzij geleende aerodynamische wielen ging het fietsen geweldig”, liet ze na afloop weten. Ze noteerde de tweede fietstijd van 2.36.09. Toch had er nog meer in gezeten omdat halverwege de ketting er af liep en ze niet meer kon schakelen. Gevolg: flink afzien tegen de wind in op de grootste versnelling.

De afsluitende drie rondjes van zeven kilometer hardlopen gaven weinig zorgen en ze verteerde deze met een vierde tijd (1.40.11 ). Met 5 uur, 2 minuten en 45 seconden finishte ze als derde. Die plaats geeft Baldé meteen recht om deel te nemen aan het WK 2019 in Slowakije.

Haar partner Dennis Heilbron had 4 uur en 37 minuten nodig voor zijn halve triatlon en finishte op de zevende plaats bij de mannen 40-45. Al eerder liet Baldé weten volgend jaar te gaan voor de hele triatlon.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De Scheldeprijs moet weer een échte sprintkoers worden
    PREMIUM

    De Schelde­prijs moet weer een échte sprint­koers worden

    TERNEUZEN – Jarenlang werd de Scheldeprijs gekscherend in de volksmond het wereldkampioenschap voor sprinters genoemd. Sinds de wedstrijd van start gaat in Terneuzen is dat beeld wat veranderd. De organisatie wil echter terug naar een pure machtsstrijd tussen de snelste mannen op twee wielen. ,,Het is de bedoeling dat de koers weer aantrekkelijker wordt voor sprinters”, klinkt het uit de mond van wedstrijdvoorzitter Jack Vissers.