Volledig scherm
PREMIUM
Ruben en Hanne Hollemans. © Ruben Oreel

Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiedenis schrijven met hun club

SEROOSKERKE - Ruben Hollemans, de verdediger van voetbalvereniging Goes, staat vanmiddag langs de lijn bij de korfbalderby Ondo-Tjoba. Om zijn zus Hanne aan te moedigen, die kampioen wordt in de eerste klasse. Morgen is het andersom. Dan gaat zíj naar Goes-OSS’20 om hém de periodetitel te zien pakken in de derde divisie. ,,Voor ons beiden én voor de twee clubs worden het unieke gebeurtenissen”, stelt Ruben, die zeer zelfverzekerd is en meent dat het op beide sportvelden niet meer mis kan gaan.

Hanne kon de concurrentie vorige week al definitief afschudden. Maar met Ondo liet ze in het uitduel met Kinderdijk (21-20) de eerste kans op de titel onbenut. ,,Heel zuur”, vind de 23-jarige korfbalster. ,,Zeker voor de mensen die waren meegereisd en allerlei dingen hadden geregeld voor een feest. Maar dan moet het nu maar gebeuren. Ik zeg alleen niet dat het makkelijk wordt, want Tjoba heeft ook hard de punten nodig.”

Ruben, die twee jaar ouder is, zat zondag in een vergelijkbare situatie. Goes kon bij HBS bovenaan eindigen in de derde periode en de nacompetitie veiligstellen. Maar de ploeg verloor met 2-1. ,,Dat was onderschatting”, zegt de aanvoerder. ,,Ik kan er niets anders van maken. HBS was al gedegradeerd. Maar je ziet: als je een paar procent minder levert, kun je zelfs van zo’n ploeg verliezen. Eigenlijk was dit de eerste keer dat we een wedstrijd verloren waar druk op stond. In de afgelopen jaren – kijk maar naar die twee promoties via de nacompetitie – stonden we er op zulke momenten juist wel.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement