Volledig scherm
Beeld van de Open Nederlandse jeugdkampioenschappen schaken in Borne in 2017. © Christian van der Meij

Broer en zus De Putter plaatsen zich voor NK

BORNE - Nina en Sven de Putter uit Terneuzen waren succesvol tijdens de Open Nederlandse jeugdkampioenschappen schaken. De 14-jarige Nina werd in Borne tweede in de C-groep maar was wel het beste meisje. Haar drie jaar jongere broer Sven was de beste in de D-groep.

Nina de Putter won zes partijen, speelde twee keer remise en verloor slechts één keer. Sven de Putter won zeven van zijn dertien gespeelde partijen in de D-groep. Hij verloor ook slechts één keer en speelde vijf keer remise. 

Nina en Sven de Putter, beiden lid van Schaakclub Terneuzen, hebben zich nu geplaatst voor het NK van 2019 in Assen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’
    PREMIUM

    Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’

    Op vrijdag 19 juli wordt op een heuvelachtig circuit in Paul de zesde editie van La Course gereden. De vrouwen rijden over hetzelfde parcours dat de mannen later die dag in de individuele tijdrit afleggen. De vrouwen doen de ronde vijf keer, zodat de totale afstand 120 kilometer bedraagt. In de jaren tachtig hadden de vrouwen hun eigen Tour de France, drie weken lang. Heleen Hage uit Sint Maartensdijk legde bij de eerste editie in 1984 beslag op de tweede plaats en koestert nog altijd de goede herinneringen.