Volledig scherm
Brian van Goethem. © photo: Cor Vos

Brian van Goethem rijdt Ronde van Spanje

VLISSINGEN Brian van Goethem mag zijn eerste grote ronde rijden. De wielrenner uit Philippine is vrijdag door Lotto-Soudal geselecteerd voor de Ronde van Spanje, die op zaterdag 24 augustus begint.

Van Goethem is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Belgische ploeg. Het is ook zijn eerste jaar in de World Tour. Dat hij mee mag naar Spanje, kan een verrassing genoemd worden. De Zeeuws-Vlaming is een knecht en is vaak belangrijk in de eerste gedeeltes van een etappe. Hij vindt het niet erg om zich weg te cijferen voor anderen. Deze week is Van Goethem nog actief in de BinckBank Tour. 

De selectie van Lotto-Soudal bestaat – zo legt de ploeg het zelf uit – uit vluchters die voor etappezeges gaan. De andere zeven renners zijn Sander Armée, Thomas De Gendt , Carl Fredrik Hagen, Tomasz Marczyński, Tosh Van der Sande, Harm Vanhoucke en Jelle Wallays.

De laatste Zeeuw die de Vuelta reed, was Yersekenaar Antwan Tolhoek in 2017. Die werd 27ste in het eindklassement.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wesley Mol uit Kapelle moet de buitenlandse bergen even laten gaan
    PREMIUM

    Wesley Mol uit Kapelle moet de buitenland­se bergen even laten gaan

    KAPELLE - Halverwege dit jaar leek de toekomst van Wesley Mol als wielrenner verzekerd te zijn. Zijn Luxemburgse continentale ploeg Team Differdange-GeBa zou inkrimpen, maar voor de talentvolle Mol was er al een plaats gereserveerd. ,,Op 1 oktober kreeg ik plots een mail dat de ploeg ermee ophield, dat was even slikken‘’ vertelt Wesley Mol. Hij keert nu terug op clubniveau, bij Van Uitert-De Jonge Renner.