Volledig scherm
PREMIUM
Brian van Goethem verruilt het oranje van Team Roompot voor het rood van Lotto Soudal. © BELGA

'Brian Breakaway' wordt 'Brian Breakaway Killer' bij Lotto Soudal

PHILIPPINE - Brian van Goethem twijfelde geen moment toen Lotto Soudal hem een paar maanden terug benaderde om volgend jaar voor de Belgische WorldTour-formatie te komen rijden. ,,Dit is een once in a lifetime-kans”, vindt de 27-jarige renner uit Philippine, die nu nog voor het ProContinentale Roompot-Nederlandse Loterij rijdt. Van Goethem tekende voor twee jaar bij de Belgische ploeg.

De Zeeuws-Vlaming, al de achtste aanwinst van Lotto Soudal voor volgend seizoen, is sinds de oprichting van Roompot in 2015 actief voor het Nederlandse team. Daarvoor kwam hij uit voor het continentale Metec-TKH. In dienst van Roompot ontpopte Van Goethem zich de voorbije jaren tot een aanvaller pur sang, wat hem de bijnaam Brian Breakaway opleverde. Vooral in de Belgische voorjaarsklassiekers was hij vaak in de frontlinie te zien.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Van der Lijke en Minnaard vochten tegen de bierkaai
    PREMIUM

    Van der Lijke en Minnaard vochten tegen de bierkaai

    BERG EN TERBLIJT - Ruim 200 kilometer reden ze zondag in de aanval tijdens de Amstel Gold Race. In de schaduw van alleskunner Mathieu van der Poel zorgden Marco Minnaard en Nick van der Lijke voor een unieke situatie met twee Zeeuwen in de vroege vlucht. ,,Het was bijzonder om in zo’n grote wedstrijd in eigen land met zijn tweeën voorop te rijden’’, klink het in koor. Het geeft ze bovendien vertrouwen voor de komende wedstrijden, zoals de Waalse Pijl van woensdag.