Volledig scherm
bowler brent de ruiter © Ruben Oreel

Bowler De Ruiter staat al op drie EK-medailles

WENEN - Bowler Brent de Ruiter (18) uit Middelburg heeft tijdens het Europees kampioenschap onder 19 twee medailles aan zijn totaal toegevoegd. Hij won zilver in het singlestoernooi en pakte daarna het goud in het algemeen klassement.

Tijdens het EK worden diverse onderdelen gespeeld: Doubles, Teams (van 4) en Singles. Na drie keer zes games wordt het algemeen klassement opgemaakt. Zaterdag klom De Ruiter van de vijfde naar de eerste plek, wat hem het goud opleverde en een plek in de Singles finale. Daarin verloor hij van de Fransman Maxime Dubois.

Zo staat De Ruiter tijdens het toernooi al op drie medailles. Naast de zilveren plak bij de singles en de gouden medaille in het algemeen klassement pakte de Middelburger eerder deze week al het goud in het dubbeltoernooi. Alleen in de teamwedstrijd viel hij niet in de prijzen. Het Nederlandse viertal werd negende. 

De Ruiter kan zelfs nog een vierde medaille aan zijn totaal toevoegen. Hij heeft zich namelijk ook geplaatst voor het Masters-event. Daarin komen de 24 beste bowlers van het toernooi tegen elkaar uit. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’
  PREMIUM

  Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’

  MIDDELBURG - Milan Vader heeft onlangs zijn kledingmaten al aan sportkoepel NOCNSF moeten doorgeven. De Middelburgse mountainbiker, die sinds vier weken een olympische nominatie op zak heeft, glimt als-ie het vertelt. Op die manier worden de Spelen van 2020 namelijk heel concreet. ,,In het begin was ik voorzichtig. Ik durfde eigenlijk niet hardop te zeggen dat ik naar Tokio ga. Nu doe ik dat wel gewoon. Het kan bijna niet meer misgaan.”
 2. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”