Volledig scherm
bowler brent de ruiter © Ruben Oreel

Bowler De Ruiter staat al op drie EK-medailles

WENEN - Bowler Brent de Ruiter (18) uit Middelburg heeft tijdens het Europees kampioenschap onder 19 twee medailles aan zijn totaal toegevoegd. Hij won zilver in het singlestoernooi en pakte daarna het goud in het algemeen klassement.

Tijdens het EK worden diverse onderdelen gespeeld: Doubles, Teams (van 4) en Singles. Na drie keer zes games wordt het algemeen klassement opgemaakt. Zaterdag klom De Ruiter van de vijfde naar de eerste plek, wat hem het goud opleverde en een plek in de Singles finale. Daarin verloor hij van de Fransman Maxime Dubois.

Zo staat De Ruiter tijdens het toernooi al op drie medailles. Naast de zilveren plak bij de singles en de gouden medaille in het algemeen klassement pakte de Middelburger eerder deze week al het goud in het dubbeltoernooi. Alleen in de teamwedstrijd viel hij niet in de prijzen. Het Nederlandse viertal werd negende. 

De Ruiter kan zelfs nog een vierde medaille aan zijn totaal toevoegen. Hij heeft zich namelijk ook geplaatst voor het Masters-event. Daarin komen de 24 beste bowlers van het toernooi tegen elkaar uit. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement