Rowdy Schoremans (foto) en Wesley Bour nemen het op de Q-school o.a. op tegen darters die ook op het WK actief waren.
Volledig scherm
PREMIUM
Rowdy Schoremans (foto) en Wesley Bour nemen het op de Q-school o.a. op tegen darters die ook op het WK actief waren. © Peter Nicolai

Bour en Schoremans mikken op PDC-tourkaart via Q-school

VLISSINGEN - Rowdy Schoremans (29) uit ‘s-Heerenhoek en Wesley Bour (25) uit Middelburg hebben zich ingeschreven voor Q-school in Hildesheim (Duitsland). De Zeeuwse darters hopen op deze manier een tourkaart voor het PDC-circuit te bemachtigen. ,,Het gaat enorm zwaar worden”, stelt Bour.

Darters uit heel Europa (het Verenigd Koninkrijk uitgezonderd) gaan donderdag tot en met zondag met elkaar de strijd aan. Elke dagwinnaar legt beslag op een tourkaart. Ook de beste spelers verspreid over vier dagen hebben kans om één van de prestigieuze tickets te bemachtigen. ,,Ik moet mijn beste spel laten zien”, realiseert Bour zich.

 1. ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’
  PREMIUM

  ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’

  PHAN RANG-THÁP CHÀM - Davy Scheffers is nog één van de weinige toeristen in Vietnam. De 28-jarige Zierikzeeënaar reisde eind januari naar surfhotspot Phan Rang-Tháp Chàm, waar hij twee maanden dacht te gaan trainen. Nu zit hij er nog steeds. ,,Ik heb onlangs mijn visum maar verlengd tot augustus”, vertelt hij vanuit zijn appartement. ,,Er gaan nog steeds geen vluchten naar Europa. Kans op repatriëring zie ik voorlopig niet.”
 2. Junioren Driedaagse was kantelpunt voor talent Magnus Sheffield
  PREMIUM

  Junioren Driedaagse was kantelpunt voor talent Magnus Sheffield

  ROCHESTER – Het zal je maar gebeuren. Twee keer vallen in de eerste kilometer van een individuele tijdrit. Een nachtmerrie voor elke wielrenner, maar het overkwam de Amerikaan Magnus Sheffield vorig jaar tijdens de SPIE Internationale Junioren Driedaagse. Toch kijkt hij een jaar na dato met weemoed terug op de koers. ,,Ik zou dit jaar terugkomen voor de eindzege, maar het mag helaas niet zo zijn”, aldus de talentvolle junior.