Tim Pleijte geldt als één van de topfavorieten op de 15 kilometer bij de eerste editie van de Bosbokkentrail.
Volledig scherm
Tim Pleijte geldt als één van de topfavorieten op de 15 kilometer bij de eerste editie van de Bosbokkentrail. © Dirk Jan Gjeltema

Bosbokken lanceren nieuwe trail op Schouwen

BURGH-HAAMSTEDE - Het duin-, strand- en bosgebied van Westenschouwen is komende zondag het decor van de eerste Bosbokkentrail. Een wedstrijd over 15 en 30 kilometer, die behalve als ‘gewone trail’ ook als canicross gelopen kan worden. Het is een initiatief van de Schouwse trailgroep Bosbokken, een onderdeel van atletiekvereniging Delta Sport.

,,Steeds meer hardlopers kiezen voor het maken van een trail, een tocht door de vrije natuur‘’, licht de organisatie toe. ,,Genieten van de rust en de ruimte is daarbij belangrijker dan het maken van een snelle tijd. De traillopers van de Bosbokken trainen wekelijks in de Boswachterij, de Meeuwenduinen en de Zeepeduinen. Voor iedere loper die op de weg minimaal tien kilometer in een uur kan afleggen, zijn de Bosbokkentrainingen een goede uitdaging.‘’

Ruim driehonderd hardloopliefhebbers hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot voor-inschrijven. De grootste groep (155 atleten) staat aan de start bij de 15 kilometer cross. Daarbij onder andere Tim Pleijte en Yunis abu Stitan, die behoren tot de favorieten. Bij de lange afstand (30 kilometer) zijn 115 voor-inschrijvers, waaronder bekende namen als Leonie Ton en Bas Groothedde. 

Canicross

Naast hardlopers zijn ook honden zondag meer dan welkom in Burgh-Haamstede. Meer dan veertig deelnemers hebben zich al ingeschreven voor het onderdeel canicross, hardlopen met een aangelijnde hond.  Ultratrailloopster Marjolein Bil is één van de 40 atleten aan de start bij de canicross over 15 kilometer. Op de dubbele afstand bij de canicross zijn 6 voorinschrijvingen. 

De organisatie heeft in totaal ruimte voor 400 deelnemers, dus na-inschrijven kan zondag nog zo lang de voorraad strekt.