Boris Maillard (rechts) neemt de felicitaties in ontvangst na zijn zege zaterdagavond.
Volledig scherm
PREMIUM
Boris Maillard (rechts) neemt de felicitaties in ontvangst na zijn zege zaterdagavond. © Cynthia Cats

Boot met de schrik vrij tijdens Supercross Goes: ‘Gelukkig ben ik niet van kunststof’

videoGOES - Zijn motor was er gelukkig slechter aan toe dan hijzelf. Mark Boot, de enige Zeeuw bij de Inters tijdens de Supercross in Goes, maakte zaterdagavond een enorme smak. Hij sloeg over de kop en landde head first, zoals ze dat in de crosswereld noemen. ,,Je moet er maar niet aan denken hoe dit had kunnen aflopen.”

Bij het indoorcrossen gebeuren geregeld ernstige ongelukken. Bij de Supercross kunnen ze daarover meepraten. Nog vers in het geheugen ligt de crash van Kapellenaar Joeri van Liere, die in 2014 een dwarslaesie opliep. Hij was zaterdagavond een aandachtig toeschouwer in de Zeelandhallen.

Boot kwam er wonder boven wonder zonder kleerscheuren vanaf. ,,Mijn hand voelt een beetje pijnlijk aan”, zei hij enige tijd na zijn duikeling. ,,Direct nadat ik viel, was ik een beetje dizzy, maar dat is nu ook al weg. Met mijn motor was meer mis. Van alles verbogen. Gelukkig ben ikzelf niet van kunststof.”

 1. Lennen Jonker, volleyballer van Forza die triatleet wordt
  PREMIUM

  Lennen Jonker, volleybal­ler van Forza die triatleet wordt

  BRUINISSE - Na 23 jaar volleybal zet Lennen Jonker (31) een punt achter een fraaie carrière. De Schouwse aanvaller reikte tot de eerste divisie en dwong na een terugkeer bij de club waar hij begon met een sterke lichting drie promoties af. Het plafond lag in de tweede divisie, waarin Jonker met Forza twee jaar speelde. Blessures en een smalle kern zetten hem op een ander spoor. De beste Zeeuwse aanvaller van de laatste jaren richt zijn pijlen op de triatlon.
 2. Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien
  PREMIUM

  Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien

  NIEUWVLIET - De Ocean Races Academy, de vanuit Breskens en Nieuwvliet opererende opleiding voor oceaanzeilers, heeft nu ook even de wind tegen. Normaliter waren de leerlingen vol in voorbereiding op de Veronica Race, een roemruchte wedstrijd op de Noordzee. Maar door de coronacrisis mag er nu niet met groot materieel gevaren worden en dus gaat de 50ste editie van half juni niet door. ,,Dat betekent echter niet dat alles bij ons nu stil ligt”, zegt Hans Bouscholte, één van de drijvende krachten bij de academie. ,,Ook nu zijn we op het water te vinden, maar dan in kleinere boten.”