Boris Maillard (rechts) neemt de felicitaties in ontvangst na zijn zege zaterdagavond.
Volledig scherm
PREMIUM
Boris Maillard (rechts) neemt de felicitaties in ontvangst na zijn zege zaterdagavond. © Cynthia Cats

Boot met de schrik vrij tijdens Supercross Goes: ‘Gelukkig ben ik niet van kunststof’

videoGOES - Zijn motor was er gelukkig slechter aan toe dan hijzelf. Mark Boot, de enige Zeeuw bij de Inters tijdens de Supercross in Goes, maakte zaterdagavond een enorme smak. Hij sloeg over de kop en landde head first, zoals ze dat in de crosswereld noemen. ,,Je moet er maar niet aan denken hoe dit had kunnen aflopen.”

 1. Drie keer feest en ‘oude tijden herleven’ bij TC Sjef
  PREMIUM

  Drie keer feest en ‘oude tijden herleven’ bij TC Sjef

  AARDENBURG - De stemming zit er goed in op het Sjef van Dongen Sportpark in Aardenburg. Het is een topdag voor Tennis Club Sjef. Het vlaggenschip zegeviert met 4-2 over aartsrivaal TC Animo uit Terneuzen in de landelijke topklasse. Bovendien werden elders op het sfeervolle tenniscomplex de reserves van Sjef tegen Animo ongeslagen kampioen in de eerste klasse. Hiermee is de rentree van Sjef in de Zeeuwse hoofdklasse een feit.
 2. De Supercross in Goes verkoopt zichzelf
  PREMIUM

  De Supercross in Goes verkoopt zichzelf

  GOES - Tijdens de Supercross Goes van 2018 werden de kassa’s van de Zeelandhallen halverwege de avond gesloten. ,,Er kon toen niemand meer bij”, weet Eddy Eversdijk, de voorzitter van de Stichting Motorsport Zeeland. ,,Dat was natuurlijk extreem. Maar ook zaterdag zul je zien dat het hier weer behoorlijk vol loopt. De mensen weten gewoon: half januari is de indoorcross. We hebben in de voorgaande 27 jaar een evenement van naam neergezet. We hoeven nu nauwelijks meer reclame te maken. Bij de ingang houden ze ook nu goed in de gaten of er niet meer dan 3500 mensen binnen zijn.”
 3. Milan Vader na 12 dagen coma en eerste herstel: ‘Als ik geen wielrenner was geweest, had ik dit niet overleefd’
  PREMIUM

  Milan Vader na 12 dagen coma en eerste herstel: ‘Als ik geen wielrenner was geweest, had ik dit niet overleefd’

  MIDDELBURG - Het is bijna niet voor te stellen dat Milan Vader, die in zijn ouderlijk huis in Middelburg de deur zelf open doet, drieënhalve week geleden nog in coma lag. Zijn ogen hebben weer een glinstering en hij beweegt ogenschijnlijk normaal. Van buiten is er ook bijna niets meer te zien van de gevolgen van de zware crash die hij op 8 april maakte tijdens de Ronde van het Baskenland. Bij zijn linkeroog zit een litteken, op zijn onderarmen zitten wat putjes op de plekken waar de infusen aangelegd waren.