Volledig scherm
Can Avci. © Peter Nicolai

Bokser Can Avci uit Terneuzen keert terug met een zege

GENT - Can Avci uit Terneuzen heeft zijn eerste bokswedstrijd sinds vier maanden bekroond met een overwinning in de 69 kilogram-klasse. De 24-jarige bokser versloeg in sporthal Bourgoyen in Gent voor 600 toeschouwers Bryan Moosens uit Vilvoorde op punten.

De 24-jarige bokser van Golden Gloves kreeg door de jury voor alle drie de ronden de meeste punten. Zelf was hij nog niet helemaal tevreden over zijn comeback, omdat hij de scherpte nog miste.,,Ik weet dat ik beter kan. Het belangrijkste is dat ik heb gewonnen, maar ik had mijn aanval meer moeten doorzetten. Ik was ook niet moe.‘’

Avci liet nog een goede combinatiestoot zien, maar een knock-out zat er niet in. Wel was hij de meest aanvallende bokser. De Terneuzenaar bokst inmiddels anderhalf jaar in de weltergewichtsklasse. Dat gaat hem uitstekend af, want hij won acht van de negen wedstrijden.

Avci zou begin juli een wedstrijd boksen, maar hij geraakte gewond bij een auto-ongeluk in zijn woonpaats. Na zijn herstel trainde hij dagelijks om klaar te zijn voor de wedstrijd in de Gentse sporthal. Dat lukte. ,,Ik wil nu volop wedstrijden gaan boksen.‘’ De volgende wedstrijd vindt zaterdag plaats in zijn eigen sporthal van Golden Gloves.