Volledig scherm
Dirk Boehlé. © Angelo Blankespoor

Boehlé strandt tussen wereldtop in Den Haag al in groepsfase

DEN HAAG - Beachvolleyballer Dirk Boehlé uit Hulst heeft vrijdag, samen met zijn partner Steven van de Velde, ook de tweede groepswedstrijd op het Dela Beach Open in Den Haag verloren. Daardoor is de poulefase van het World Tour-toernooi het eindstation voor de Zeeuw.

Het tweede groepsduel, met de Amerikanen William Kolinske en Miles Evans, begon nog goed voor het Nederlandse duo. Boehlé en Van de Velde wonnen die met 24-22. Maar daarna ging het mis. De Amerikanen trokken de tweede en derde set (17-21 en 3-15) naar zich toen en wonnen met 1-2.

Een dag eerder verloren Boehlé en Van de Velde ook al. De Brazilianen Pedro Solberg en George Souto Maior Wanderley waren toen met 2-0 te sterk (26-24 en 21-14). Daardoor zijn de Nederlanders kansloos voor een plek in de volgende ronde. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM
    video

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”