Volledig scherm
Dirk Boehlé. © Angelo Blankespoor

Boehlé strandt tussen wereldtop in Den Haag al in groepsfase

DEN HAAG - Beachvolleyballer Dirk Boehlé uit Hulst heeft vrijdag, samen met zijn partner Steven van de Velde, ook de tweede groepswedstrijd op het Dela Beach Open in Den Haag verloren. Daardoor is de poulefase van het World Tour-toernooi het eindstation voor de Zeeuw.

Het tweede groepsduel, met de Amerikanen William Kolinske en Miles Evans, begon nog goed voor het Nederlandse duo. Boehlé en Van de Velde wonnen die met 24-22. Maar daarna ging het mis. De Amerikanen trokken de tweede en derde set (17-21 en 3-15) naar zich toen en wonnen met 1-2.

Een dag eerder verloren Boehlé en Van de Velde ook al. De Brazilianen Pedro Solberg en George Souto Maior Wanderley waren toen met 2-0 te sterk (26-24 en 21-14). Daardoor zijn de Nederlanders kansloos voor een plek in de volgende ronde. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’
  PREMIUM

  Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’

  MIDDELBURG - Milan Vader heeft onlangs zijn kledingmaten al aan sportkoepel NOCNSF moeten doorgeven. De Middelburgse mountainbiker, die sinds vier weken een olympische nominatie op zak heeft, glimt als-ie het vertelt. Op die manier worden de Spelen van 2020 namelijk heel concreet. ,,In het begin was ik voorzichtig. Ik durfde eigenlijk niet hardop te zeggen dat ik naar Tokio ga. Nu doe ik dat wel gewoon. Het kan bijna niet meer misgaan.”
 2. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”