Volledig scherm
Nancy van de Ven © Marjoleine Kramer

Blessure concurrente, kans Van de Ven stijgt

VLISSINGEN - De kans dat Nancy van de Ven (20) wereldkampioen wordt, is enorm gestegen. De grootste concurrente van de Vlissingse motorcrossster, de Nieuw-Zeelandse Courtney Duncan, is geblesseerd geraakt aan haar rechtervoet en kan aan de laatste twee Grand Prix-wedstrijden niet meedoen.

Duncan leidt na vier WK-races de strijd om de wereldtitel. Ze heeft liefst 21 punten voorsprong op zowel Nancy van de Ven als de Italiaanse Kiara Fontanesi, de regerend wereldkampioene. Nu ze wegvalt, ligt het weer helemaal open. De huidige nummer vier, de Duitse Larissa Papenmeier, staat ook nog dichtbij, maar vormt een niet al te grote bedreiging.

Het fraaie is: zowel Van de Ven als Fontanesi krijgt nog een thuiswedstrijd. Zaterdag en zondag wordt er gecrost in Assen, twee weken later kruisen ze de degens op het circuit van Imola. Fontanesi is meervoudig wereldkampioene, terwijl de Zeeuwse al een paar jaar dicht tegen het binnenhalen van de titel aan zit.

Mocht Van de Ven echt als eerste eindigen, dan is dat een verhaal van jewelste. Op tweede kerstdag van 2017 brak ze haar been op vele plekken. Ze onderging drie operaties en het was nog maar de vraag of ze voor de eerste Grand Prix van het jaar op tijd fit was. Uiteindelijk kon de Vlissingse wel rijden en meteen liet ze zien weer helemaal terug te zijn. Een kampioenschap op 30 september zou de ultieme beloning zijn. Er zou zo een film van gemaakt kunnen worden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement