Volledig scherm
© Eveline Van Elk

‘Blauwe 048’ bekroont succesvol seizoen voor Paul d’hondt

VLISSINGEN - De ‘Blauwe 048', een jaarling doffer van Paul d’Hondt uit Hulst, zorgde met zijn provinciale overwinning op de wedvlucht uit Fontenay sur Eure voor de bekroning op een zeer succesvol wedstrijdseizoen van zijn baas. Met een snelheid van 71 km per uur had hij het traject van 371 km naar Hulst afgelegd. Ruim voldoende om de 2493 mededingers te verslaan. 

,,Die Blauwe 048 komt uit een zeer goede duivenfamilie, vier volle broers horen bij de beste duiven van mijn vliegploeg”, aldus een tevreden Paul d’Hondt, die hiermee zijn twintigste provinciale overwinning in zijn duivensportcarrière mocht bijschrijven. De tweede, derde en vierde plaatsen waren voor de combinatie Derycke-Schieman uit Axel.

Peter van Dongen uit Arnemuiden won de overnachtfondvlucht uit Dax. Zijn tweejarige blauwe doffer, “De 243”, arriveerde op zaterdag om 10.05 uur op het hok, na de vorige dag om 13.30 uur aan de 930 kilometer lange race uit Dax te zijn begonnen. Aan de wedstrijd namen 669 duiven deel. Tweede werd J. C. Verwijs uit Sint Philipsland en derde werd Rinus de Lijser uit Cadzand.

Op de wedstrijd voor jonge duiven uit Roye klokten de Gebr. Van Beveren uit Nieuw Namen de snelste duif van Zeeland.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement